SZTÁRVILÁG

Demjén Ferenc: „Jó lenne, ha minden magyar honfitársam megértené, hogy amiben ma élhet az bizony nagyon nagy szabadság”

A zenész azt üzente a fiataloknak, hogy „becsüljék meg a szabadságot és ne kívánják vissza a múltat, mert az bizony rengeteget vett el tőlünk”.

Link másolása

"Azt üzenem a fiataloknak, én, mint volt fiatal, hogy

becsüljék meg a szabadságot és ne kívánják vissza a múltat, mert az bizony rengeteget vett el tőlünk,

és azok, akik ezt tették, azok az eszmék most is itt mocorognak körülöttünk. Egy a megoldás: egyszerűen csak nem oda kell állni!"

- mondta Demjén Ferenc a Borsnak adott interjújában.

A zenész beszélt arról, hogyan indult a pályája, hogyan élte meg a fiatalságát és mit tapasztalt a nyugati országokban, ahová koncertezni mentek.

"Sosem voltak igazán nagy vágyaim az életben. Én annak idején csak úgy beálltam játszani és énekelni, és már az is egy csoda volt, hogy tetszett mindenkinek, mint ahogy egy csoda az is, hogy a mai napig tetszik az embereknek. Nem álmodoztam soha többről, mint amennyi megadatott, nem álmodtam világsikerről, csak egyszerűen zenélni akartam és ezt akarom ma is"

- mondta a lapnak a 75 éves zenész.

Úgy érzi, hogy a közönség megszerette, és rászoktatta őt arra, hogy jól érezze magát a színpadon.

"Amíg ez így van, addig én játszani fogok. Világ életemben azt vallottam, hogy az embernek a lehetőségein belül kell gondolkodnia. Ezért nem is fáj és nem is fájt soha, hogy nem ismerik a nevem világszerte. Amikor fiatal voltam, nem volt meg a lehetősége annak, hogy meghódítsam ezt a bolygót, így igyekeztem abból kihozni a maximumot, ami adódott. Ez lett belőle, és talán ez nem kevés" - tette hozzá.

A külföldi utakról is beszélt:

"Annak idején volt bennem düh, főleg, amikor külföldön koncerteztünk és láttuk azt a szabadságot, amiről itthon csak álmodtunk. Emlékszem, milyen jól éreztük magunkat Nyugaton, amikor itthon még tombolt a diktatúra. Élénken él bennem a harag, amit akkor éreztem, ha valaki felhozta, mi vár majd ránk otthon.

Pláne, ha kiderül, hogy nem csak játszottunk, de barátságokat is kötöttünk a vágyott szabad világ zenészeivel. Aztán persze hazajöttünk és zenéltünk tovább, mert ez volt a mi utunk és ez ma is"

- vélekedett Demjén.

"Ezért is mondom, olyan jó lenne, ha minden magyar honfitársam megértené, hogy amiben ma élhet, az bizony nagyon nagy szabadság. Sokan vannak, túl sokan, akik nem látják, hogy mennyire át voltak verve annak idején, és hogy mennyien itt vannak még azok közül, akik nem mondtak nekik igazat a világról és az irányról, amerre együtt menni kellene.

Olyan most, mintha a felhők alól kibújtunk volna. Persze vannak problémák, de szabadok vagyunk"

- árulta el Rózsi, mit gondol a szabadságról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”

Ajánljuk