hirdetés

SZTÁRVILÁG

David Bowie előre látta, hogyan befolyásolja életünket az internet

Mindig évekkel előzi meg korát a zenében és a színpadi megjelenésében – mondták annak idején David Bowie-ról. A négy évvel ezelőtt elhunyt művész a jövendőmondásban is jeleskedett, már ami az internetet illeti.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 17.

hirdetés

Egy most előkerült, 1999-es videó-beszélgetésben - amely az Indy100 oldalán látható - Bowie úgy vélekedett, hogy egyelőre még csak a jéghegy csúcsát látjuk. Még el sem tudjuk képzelni, akár jó lesz az, akár rossz, hogy milyen hatással lesz a társadalmakra a világháló, és nemigen leszünk képesek uralni.

„Most még egy olyan pillanatot élünk át, ami egyszerre felszabadító és rémisztő,

nem egy egyszerű eszközről van szó, hanem egy földön kívüli életformáról, amely épp most szállt le közénk. Amikor majd a felhasználó és a szolgáltató között baráti viszony alakul ki, megsemmisül mindaz, amit eddig a médiáról gondoltunk" - mondta a zenészként, színészként, képzőművészként is maradandót alkotó Bowie.

Bowie egy másik videója is nagy feltűnést keltett az elmúlt hetek amerikai eseményeinek fényében. Az énekes ugyanis az MTV-nek 1983-ban adott interjújában a zenecsatorna szemére vetette, hogy legfeljebb a hajnali órákban sugároznak fekete zenét. Amikor a riporter azzal magyarázta a diszkriminációt, hogy „a közép-nyugati emberek halálra rémülnének Prince-től vagy más fekete figuráktól”, Bowie a maga brit úriember modorában csak ennyit mondott: „Nahát, milyen érdekes.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk