hirdetés

SZTÁRVILÁG

Csősz Bogi: „Senki sem mondhatja meg a nőnek, hogy mikor, hogyan és hány gyermeket kell szülnie”

A luxusfeleség hosszan kifejtette a véleményét arról, mit gondol a gyerekvállalással kapcsolatos nyomásról, elvárásról.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 17.

hirdetés

Csősz Boglárka a minap a TV2 Mokka című adásának vendége volt, amiben egy kényes témáról is beszélt. Elmondta, hogy nagyon sok támadást kapott azért, mert nyíltan vállalja, hogy nem szeretne szülni. Szerinte a gyerekvállalás egyfajta nyomás a nőkön, de ő nem akar úgy élni, ahogy mások elvárják.

"Én azt gondolom, hogy a magyar társadalomban van egy elvárás arról, hogy ha egy nő már 25 fölött van, akkor szülnie kell. És azért jó, hogy ha van egy férje ehhez. (...) A családalapítás egy elvárt dolog a nőknél. Most már 36 vagyok, tehát mindig az jön velem szembe, hogy esetleg akkor nem kéne elgondolkozni a gyereken? Hiszen már 10 éve házasok vagyunk, hogy lehet, hogy nincs még gyerek?"

- mondta a Feleségek luxuskivitelben című reality egyik szereplője.

Hozzátette, hogy a török társadalomban (Bogi férje török) még erősebb ez az elvárás. Azt is elmondta, hogy szerinte Törökországban az az alap családi modell, hogy több generáció él együtt, ő is egy birtokon él a férje családjával. Mint mondta, az anyósáék már elfogadták, hogy ő nem akar gyereket vállalni, de Magyarországon naponta meg kell küzdenie ezzel a nyomással.

"Azért zavaró, hogy mindennap megkérdezik ötször vagy tízszer, hogy miért nincs gyerekem. Vagy hogy, miért dolgozol ennyit, miért kell egy ilyen karrier, miért kell neked külön pénzt keresned, ha mindened megvan, a férjed mindent biztosít?"

hirdetés

- mondta.

Bevallotta azt is, hogy ilyenkor úgy érzi, hogy ő maga, mint nő nem fontos. A férjével sokszor beszélnek erről a témáról, szerinte ő tiszteli benne, hogy sokat dolgozik, de szeretné, ha Bogi több időt töltene otthon a családdal. A férfi viszont nem zaklatja mindig azzal, hogy mikor lesz már gyerekük, a luxusfeleség elmondása szerint ez nem is téma köztük. A rokongyerekekkel viszont jól elvan, nagyon szereti őket, de úgy tűnik, ő ezzel megelégszik.

A gyerekvállalással, anyassággal kapcsolatos elvárásról egy Instagram-posztot is közzétett, amelyben ezt írja:

"A világon senki sem mondhatja meg a nőnek, hogy mikor, hogyan és hány gyermeket kell szülnie, mert a nő ennél sokkal több. Isten adta nekünk ezt a feladatot, tudván, hogy mi nők, sokkal többet vagyunk képesek elviselni, mint a férfiak. Vezethetünk egy országot, segíthetünk embereket a siker útján, táplálhatunk, szerethetünk és ápolhatunk. Egyetlen egy férfi sem mondhatja meg a nőnek, hogy mit és mikor kell tennie! A nők, örökkön örökké maguk döntöttek és döntenek!"

- véli Csősz Bogi.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk