hirdetés

SZTÁRVILÁG

Brooke Shields a gyermeksztárságról, a szexualizációról: „Nem az én természetem, hogy áldozat legyek”

A hollywoodi filmektől a meztelen fotózásokig a színésznő fiatalkorának nagy részét olyan projektekben töltötte, amelyek most több mint egy kicsit hátborzongatóak.

Link másolása

hirdetés

Hogy lehet Brooke Shields ennyire kiegyensúlyozott? Hogy élte túl a gyermekkorát egy alkoholista anyával? Hiszen játszott néhány, mai szemmel zavarna ejtő korai filmben, megélt egy válást és súlyos szülés utáni depressziót. És mégis itt van, sugárzik, békés otthona van egy kutyával a lábánál, a férj a háttérben, egy tizenéves lány az emeleten, a másikat most vették fel az egyetemre, és még humorérzéke is tökéletes.

Shields szinte egész életében híres volt. 11 hónapos korában szerepelt egy szappanreklámban, évekkel később, de még mindig csak tizenegy évesen egy prostituált gyermekeként a Pretty Baby című filmben. Tinédzserként a 80-as években már mindenhol ott volt. Például ott voltak Calvin Klein erősen szexualizált hirdetései, valamint a Kék lagúna című film, amelyben a még nem tizenhat éves lány az idő nagy részét meztelenül töltötte a kamerák előtt. Végül Shields elmenekült az egészből, a Princeton Egyetemre, diáknak. Bár szerinte talán nem volt a legjobb időzítés a karrierje szempontjából, de valószínűleg megmentette az épelméjűségét. Ugyanis Hollywood tele van gyereksztárok rombadőlt karrierjeivel és tragikus életeivel. Erről a Guardiannek beszélt egy interjúban.

"Nem tudom, hogy éltem túl" - mondja, amikor arról kérdezték, miért nem sebezte meg ez az életút. "Sokat beszélek róla a terápiában, de azt hiszem, mert annyira ..." Megáll. "Életben kellett tartanom az anyámat. Számomra a fókuszpont az volt, hogy életben tartsam őt, mert úgy éreztem, csak mi ketten voltunk a világban."

Shields édesanyja, Teri egy munkásosztálybeli lány volt New Jersey-ből, aki szellemessége, szépsége és személyisége révén manhattani társasági emberré küzdötte fel magát. Brooke-kal egy rövid kapcsolat után esett teherbe egy gazdag New York-i családból származó férfival. Elváltak, amikor Shields öt hónapos volt. A színésznő ezután furcsa gyermekkort töltött apja gazdag Long Island-i élete és anyja nincstelen bohém világa között.

Úgy gondolja, hogy anyja alkoholizmusa – emlékiratában fájdalmasan ír Teri kiszámíthatatlan viselkedéséről – valószínűleg inkább távol tartotta őt az italtól vagy a drogoktól, nagyon is tudatosan.

hirdetés

Shields írt egy könyvet “És hullott az eső” címmel 2019-ben, első lánya születése utáni depressziós tapasztalatairól. Erről kevés nő mer így beszélni, különösen filmsztárok végképp nem.

"Azért kezdtem bele, hogy őszinte legyek, mert szenvedtem, és láttam, hogy mások is szenvednek, és senki sem beszélt róla, és ez feldühített" - mondja Shields. "Azt gondoltam: miért kellene úgy éreznem magam, mintha nem lennék jó anya, amikor senki sem beszélt nekem erről? Ezért úgy döntöttem, hogy beszélek róla, mert az ezt körülvevő hallgatás és szégyen nagyon veszélyes."

Shields most éppen egy karácsonyi romkomban játszik, mely a Netflix számára készült. "Vannak kutyák, kastélyok, kötött pulcsik, kocsmák!" - mondja nevetve.

A Karácsonyi kastély cselekménye ugyanolyan kiszámítható, mint az ajándékok, melyeket hagyományosan zoknikba rejtenek, de azért néha abszurdba fordul. Shields (Sophie) amerikai, népszerű író, aki alkotói szenvedve Skóciába menekül, hogy kinyomozza gyökereit, és végül egy impozáns otthonra lel. Bár a film egy középkorú nőről szóló romantikus komédia, mégis radikális az üzenete: sok olyan 50-es éveiben járó nő van, mint Sophie, "akik a saját kezükbe veszik az életüket. Gyerekeket neveltek, utána továbblépnek az életük következő szakaszába, habár rengeteg erő kell ehhez."

Shields 56 évesen már megállapodott és derűvel tekint a világra. Tudja, hogy a tini sikerét megtartani és azon az úton továbbmenni óriási teher lett volna. “Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy hosszú karriert fussál be, ne félj a hullámvölgyektől sem. Senki sem tud a csúcson maradni, ezt fiatalon megtanultam" - mondja.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
A gyermekbántalmazás után most zaklatással is vádolják Molnár Gusztávot
A Drága örökösök szereplője ellen több feljelentést is tettek.

Link másolása

hirdetés

Molnár Gusztáv a Jakupcsek Night következő – szombaton adásba kerülő – részében jelenik majd meg, ahol többek között a gyermekbántalmazási ügyéről is beszélni fog. Ez az ügye még augusztusban robbant ki.

„Volt egy vitánk az autóban, és azt mondta: hülye vagy és anyának igaza van. És kapott tőlem egy pofont!”

– meséli a műsorban. A férfi azóta – öt hónapja – nem látta a gyermekét, és az ügy nyomán a karrierje is derékba tört – írja a Blikk. Amikor ugyanis a vádak napvilágot láttak, az RTL Magyarország felfüggesztette a közös munkát az ügy tisztázásáig.

De nemcsak a kisfiára emelt kezet: elmesélte, hogy egyszer volt párjának, Ildikónak új párjával is összeverekedett. Elmondása szerint ebben az egészben az bántja a legjobban, hogy a kisfia az egész konfliktust végignézte.

„Halálosan szégyellem magam, hogy ezt a fiamnak meg kellett élnie.”

A műsorban emellett arról is beszél majd, hogy több feljelentést is tettek ellene, például zaklatásért és a gyermektartás fizetésének elmulasztásáért. Ennek ellenére reménykedik abban, hogy az élete újra sínre kerül majd és visszatérhet a színészethez is.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
Öngyilkos lett Sinéad O'Connor 17 éves fia
„Az én életem fénye ma úgy döntött, hogy befejezi földi küzdelmeit” – írja az énekesnő.

Link másolása

hirdetés

A könnyűzene emblematikus figurája, Sinéad O'Connor négyszer volt férjnél és négy gyermeke született. Az énekesnő még csütörtökön tett közzé egy posztot a Twitter-oldalán, miután az egyik gyermeke, Shane eltűnt – amire nem ez volt az első példa.

„Ez az üzenet fiamnak, Shane-nek szól. Most már nem vicces, hogy folyton eltűnsz. Baromira megijesztesz. Légy szíves hozd meg a jó döntést, és jelentkezz a rendőrségen. Ha pedig Shane-nel vagy, kérlek, hívd a rendőröket Shane biztonsága érdekében!”

– írta akkor. Az énekesnő azért is volt ennyire megijedve, mert mint ismert, Shane mentális problémákkal küzdött. Miután a fia nem került elő, Sinéad egy újabb posztot tett közzé, amiben könyörgött a fiának, hogy ne dobja el magától az életét – vette észre a 168 óra.

„Shane, az életed mindennél értékesebb. Az Isten nem csak úgy alkotta azt a gyönyörű mosolyt arra a szép arcodra. Az egész világ összedőlne számomra nélküled. Te vagy a szívem. Kérlek, ne hagyd, hogy megálljon dobogni! Kérlek, ne tégy kárt magadban! Menj el a rendőrökhöz és hadd vigyünk be a kórházba!”

Az egyre kétségbeesettebb üzenetek mögött az állt, hogy a fiú egy héttel korábban kétszer is megpróbált öngyilkosságot elkövetni, így egy kórházban ápolták. Az intézményből viszont nyoma veszett, és ezután már csak a holttestét találták meg.

„Az én gyönyörű fiam, Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, az én életem fénye ma úgy döntött, hogy befejezi földi küzdelmeit, és most már Istennel van. Nyugodjék békében, és kívánom, hogy senki ne kövesse a példáját. Az én kisbabám. Annyira szeretlek. Találd meg a békét.”

– írta szombat hajnalban az énekesnő.

hirdetés
Ha úgy érzed, segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot, vagy olvasd el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódsz, ezt az oldalt ajánljuk figyelmedbe.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Megszólalt Horváth Gréta férje a szakításuk után: „Van valakim!”
Meggyes Dávid egy posztban írt arról, hogy ő hagyta ott a feleségét, és nem érti, miért Grétát bántják a kommentelők.

Link másolása

hirdetés

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy Horváth Gréta váratlanul bejelentette az Instagram-oldalán, elválnak útjaik férjével, akivel hosszú évek óta alkotnak egy párt.

A szakítás bejelentését követően Horváth Gréta rengeteg bántó megjegyzést kapott. A kommentelőknek pedig Meggyes Dávid szólt vissza.

A férfi az Insta-sztorijában írt arról, hogy nejét nagyon megrázta az eset, és nem értik a sok rosszindulatú vádaskodást és üzenetet. Végül azt is elárulta, hogy a kapcsolatuknak ő vetett véget:

"Én döntöttem, én mentem el, én rúgtam fel az összes fogadalmam, amit Barinak tettem, és megértem, ha sosem fog megbocsátani. Van valakim! Miért őt bántjátok? Jobb feleséget, anyát, barátot, társat nem kívánhattam volna nála. Ez nem az ő hibája, ezt mindenki vésse a fejébe"

- írta. A szöveget felesége is megosztotta saját közösségi oldalán. Gréta a bejegyzéséhez azt írta még hozzá:

hirdetés
"Dávid nyilatkozata! Én természetesen tudom mi van még a háttérben. Esnek ki a csontvázak a szekrényből az elmúlt 4,5 évet illetően... döbbenetesen állok az egész előtt"

- fogalmazott Gréta.

Horváth Grétát az Éjjel-nappal Budapest című sorozatból ismerhette meg a közönség. Később több tévéműsorban is szerepelt, például a Love Bistróban vagy legutóbb az újraindult Hal a Tortánban. Emellett műsorvezetőként és influenszerként is tevékenykedik, de a szépségápolás és a lakberendezés is fontos része az életének. Több esetben is szerepelt párjával, Meggyes Dáviddal, az Ázsia Expressz című kalandrealityt meg is nyerték.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Eljegyezték Nádai Anikót
A mesés Dominikán mondhatott igent a párjának.

Link másolása

hirdetés

Nádai Anikó és Hajmásy Péter közel másfél éve találtak egymásra, áprilisban pedig össze is költöztek. Most úgy tűnik, hogy újabb szintre emelték a kapcsolatukat, Anikó ugyanis Instagram-posztban tette közzé, hogy eljegyezte őt a szerelme. A műsorvezetőnő és a sportoló éppen Punta Canán, Dominikán nyaralnak, így Anikó a pálmafák árnyékában, a mesés, fehérhomokos tengerparton mondhatott igent.

A fotóhoz, amelyen Péter a jegygyűrűs kezét fogja, csak ennyit írt:

Ezerszer is ✨IGEEEN✨

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hirdetés

N Á D A I A N I K Ó (@nadai_aniko) által megosztott bejegyzés

A képen pedig jól látszik, hogy hatalmas a boldogság.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: