SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Brooke Shields a gyermeksztárságról, a szexualizációról: „Nem az én természetem, hogy áldozat legyek”

A hollywoodi filmektől a meztelen fotózásokig a színésznő fiatalkorának nagy részét olyan projektekben töltötte, amelyek most több mint egy kicsit hátborzongatóak.

Link másolása

Hogy lehet Brooke Shields ennyire kiegyensúlyozott? Hogy élte túl a gyermekkorát egy alkoholista anyával? Hiszen játszott néhány, mai szemmel zavarna ejtő korai filmben, megélt egy válást és súlyos szülés utáni depressziót. És mégis itt van, sugárzik, békés otthona van egy kutyával a lábánál, a férj a háttérben, egy tizenéves lány az emeleten, a másikat most vették fel az egyetemre, és még humorérzéke is tökéletes.

Shields szinte egész életében híres volt. 11 hónapos korában szerepelt egy szappanreklámban, évekkel később, de még mindig csak tizenegy évesen egy prostituált gyermekeként a Pretty Baby című filmben. Tinédzserként a 80-as években már mindenhol ott volt. Például ott voltak Calvin Klein erősen szexualizált hirdetései, valamint a Kék lagúna című film, amelyben a még nem tizenhat éves lány az idő nagy részét meztelenül töltötte a kamerák előtt. Végül Shields elmenekült az egészből, a Princeton Egyetemre, diáknak. Bár szerinte talán nem volt a legjobb időzítés a karrierje szempontjából, de valószínűleg megmentette az épelméjűségét. Ugyanis Hollywood tele van gyereksztárok rombadőlt karrierjeivel és tragikus életeivel. Erről a Guardiannek beszélt egy interjúban.

"Nem tudom, hogy éltem túl" - mondja, amikor arról kérdezték, miért nem sebezte meg ez az életút. "Sokat beszélek róla a terápiában, de azt hiszem, mert annyira ..." Megáll. "Életben kellett tartanom az anyámat. Számomra a fókuszpont az volt, hogy életben tartsam őt, mert úgy éreztem, csak mi ketten voltunk a világban."

Shields édesanyja, Teri egy munkásosztálybeli lány volt New Jersey-ből, aki szellemessége, szépsége és személyisége révén manhattani társasági emberré küzdötte fel magát. Brooke-kal egy rövid kapcsolat után esett teherbe egy gazdag New York-i családból származó férfival. Elváltak, amikor Shields öt hónapos volt. A színésznő ezután furcsa gyermekkort töltött apja gazdag Long Island-i élete és anyja nincstelen bohém világa között.

Úgy gondolja, hogy anyja alkoholizmusa – emlékiratában fájdalmasan ír Teri kiszámíthatatlan viselkedéséről – valószínűleg inkább távol tartotta őt az italtól vagy a drogoktól, nagyon is tudatosan.

Shields írt egy könyvet “És hullott az eső” címmel 2019-ben, első lánya születése utáni depressziós tapasztalatairól. Erről kevés nő mer így beszélni, különösen filmsztárok végképp nem.

"Azért kezdtem bele, hogy őszinte legyek, mert szenvedtem, és láttam, hogy mások is szenvednek, és senki sem beszélt róla, és ez feldühített" - mondja Shields. "Azt gondoltam: miért kellene úgy éreznem magam, mintha nem lennék jó anya, amikor senki sem beszélt nekem erről? Ezért úgy döntöttem, hogy beszélek róla, mert az ezt körülvevő hallgatás és szégyen nagyon veszélyes."

Shields most éppen egy karácsonyi romkomban játszik, mely a Netflix számára készült. "Vannak kutyák, kastélyok, kötött pulcsik, kocsmák!" - mondja nevetve.

A Karácsonyi kastély cselekménye ugyanolyan kiszámítható, mint az ajándékok, melyeket hagyományosan zoknikba rejtenek, de azért néha abszurdba fordul. Shields (Sophie) amerikai, népszerű író, aki alkotói szenvedve Skóciába menekül, hogy kinyomozza gyökereit, és végül egy impozáns otthonra lel. Bár a film egy középkorú nőről szóló romantikus komédia, mégis radikális az üzenete: sok olyan 50-es éveiben járó nő van, mint Sophie, "akik a saját kezükbe veszik az életüket. Gyerekeket neveltek, utána továbblépnek az életük következő szakaszába, habár rengeteg erő kell ehhez."

Shields 56 évesen már megállapodott és derűvel tekint a világra. Tudja, hogy a tini sikerét megtartani és azon az úton továbbmenni óriási teher lett volna. “Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy hosszú karriert fussál be, ne félj a hullámvölgyektől sem. Senki sem tud a csúcson maradni, ezt fiatalon megtanultam" - mondja.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: