SZTÁRVILÁG

Brooke Shields a gyermeksztárságról, a szexualizációról: „Nem az én természetem, hogy áldozat legyek”

A hollywoodi filmektől a meztelen fotózásokig a színésznő fiatalkorának nagy részét olyan projektekben töltötte, amelyek most több mint egy kicsit hátborzongatóak.

Link másolása

Hogy lehet Brooke Shields ennyire kiegyensúlyozott? Hogy élte túl a gyermekkorát egy alkoholista anyával? Hiszen játszott néhány, mai szemmel zavarna ejtő korai filmben, megélt egy válást és súlyos szülés utáni depressziót. És mégis itt van, sugárzik, békés otthona van egy kutyával a lábánál, a férj a háttérben, egy tizenéves lány az emeleten, a másikat most vették fel az egyetemre, és még humorérzéke is tökéletes.

Shields szinte egész életében híres volt. 11 hónapos korában szerepelt egy szappanreklámban, évekkel később, de még mindig csak tizenegy évesen egy prostituált gyermekeként a Pretty Baby című filmben. Tinédzserként a 80-as években már mindenhol ott volt. Például ott voltak Calvin Klein erősen szexualizált hirdetései, valamint a Kék lagúna című film, amelyben a még nem tizenhat éves lány az idő nagy részét meztelenül töltötte a kamerák előtt. Végül Shields elmenekült az egészből, a Princeton Egyetemre, diáknak. Bár szerinte talán nem volt a legjobb időzítés a karrierje szempontjából, de valószínűleg megmentette az épelméjűségét. Ugyanis Hollywood tele van gyereksztárok rombadőlt karrierjeivel és tragikus életeivel. Erről a Guardiannek beszélt egy interjúban.

"Nem tudom, hogy éltem túl" - mondja, amikor arról kérdezték, miért nem sebezte meg ez az életút. "Sokat beszélek róla a terápiában, de azt hiszem, mert annyira ..." Megáll. "Életben kellett tartanom az anyámat. Számomra a fókuszpont az volt, hogy életben tartsam őt, mert úgy éreztem, csak mi ketten voltunk a világban."

Shields édesanyja, Teri egy munkásosztálybeli lány volt New Jersey-ből, aki szellemessége, szépsége és személyisége révén manhattani társasági emberré küzdötte fel magát. Brooke-kal egy rövid kapcsolat után esett teherbe egy gazdag New York-i családból származó férfival. Elváltak, amikor Shields öt hónapos volt. A színésznő ezután furcsa gyermekkort töltött apja gazdag Long Island-i élete és anyja nincstelen bohém világa között.

Úgy gondolja, hogy anyja alkoholizmusa – emlékiratában fájdalmasan ír Teri kiszámíthatatlan viselkedéséről – valószínűleg inkább távol tartotta őt az italtól vagy a drogoktól, nagyon is tudatosan.

Shields írt egy könyvet “És hullott az eső” címmel 2019-ben, első lánya születése utáni depressziós tapasztalatairól. Erről kevés nő mer így beszélni, különösen filmsztárok végképp nem.

"Azért kezdtem bele, hogy őszinte legyek, mert szenvedtem, és láttam, hogy mások is szenvednek, és senki sem beszélt róla, és ez feldühített" - mondja Shields. "Azt gondoltam: miért kellene úgy éreznem magam, mintha nem lennék jó anya, amikor senki sem beszélt nekem erről? Ezért úgy döntöttem, hogy beszélek róla, mert az ezt körülvevő hallgatás és szégyen nagyon veszélyes."

Shields most éppen egy karácsonyi romkomban játszik, mely a Netflix számára készült. "Vannak kutyák, kastélyok, kötött pulcsik, kocsmák!" - mondja nevetve.

A Karácsonyi kastély cselekménye ugyanolyan kiszámítható, mint az ajándékok, melyeket hagyományosan zoknikba rejtenek, de azért néha abszurdba fordul. Shields (Sophie) amerikai, népszerű író, aki alkotói szenvedve Skóciába menekül, hogy kinyomozza gyökereit, és végül egy impozáns otthonra lel. Bár a film egy középkorú nőről szóló romantikus komédia, mégis radikális az üzenete: sok olyan 50-es éveiben járó nő van, mint Sophie, "akik a saját kezükbe veszik az életüket. Gyerekeket neveltek, utána továbblépnek az életük következő szakaszába, habár rengeteg erő kell ehhez."

Shields 56 évesen már megállapodott és derűvel tekint a világra. Tudja, hogy a tini sikerét megtartani és azon az úton továbbmenni óriási teher lett volna. “Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy hosszú karriert fussál be, ne félj a hullámvölgyektől sem. Senki sem tud a csúcson maradni, ezt fiatalon megtanultam" - mondja.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”

Ajánljuk