SZTÁRVILÁG

Berki Krisztián felfüggesztett börtönbüntetést kapott a büntetőfékezéséért első fokon

Az ítélet két év szabadságvesztés, négy év próbaidőre felfüggesztve. A vád szerint egyértelműen büntetőfékezés történt, Berki továbbra is állítja, hogy az út menti lakóparkhoz akart hajtani.

Link másolása

Lezajlott az első fokú tárgyalás Berki Krisztián ügyében, aki 2018. március 17-én a Pünkösdfürdő utcában egy Bentley-vel büntetőfékezett a 34-es busz előtt. Akkor a BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést és 20 km/órás sebességgel nekicsapódott a luxusautónak, amiben 14 millió forintos kár keletkezett.

Ezért a manőverért két év szabadságvesztésre, négy év próbaidőre felfüggesztve ítélték a celebet, és két évre eltiltották a közúti járművezetéstől is. Emellett 625 ezer forint pénzbüntetést kapott, és neki kell kifizetnie a több mint 600 ezer forintos bűnügyi költséget is.

„A buszvezető nem teremtett olyan helyzetet, amivel szándékosan veszélyeztette volna a vádlott testi épségét. Ugyan a bizonyítékok alapján megállapítható, hogy a busz egy pillanatra megállt, a Pünkösdfürdő utcai megállóban "bebólintott", aztán haladt tovább, de olyan helyzet nem történt, amikor a vádlott azt érezhette, hogy veszélyeztették volna” - indokolta a büntetést Puchard Tamás ügyész.

A vád szerint egyértelmű, hogy úgynevezett büntetőfékezés történt a busz előtt. Az ügyész szerint az a magyarázat sem áll meg, amire Berki hivatkozik, azaz, hogy a busz hirtelen jelent meg mögötte. „A gépkocsi éppen hogy megelőzte az autóbuszt, vagyis az nem a semmiből került elő” - tette hozzá Puchard.

Berki az eljárás alatt végig következetesen állította, hogy a közeli lakóparkba érkezett és nem büntetőfékezett. Csak a forgalmi indokok – a zárt kapu és a pocsolya – nem tették lehetővé, hogy az útról biztonságosan lehajtson.

A védelem azt is hangsúlyozta, hogy a közúti szabálysértéseket Berki nem szándékosan szegte meg, ezért Berki felmentését kérték, és azt, hogy a bíróság a döntésénél „vegye figyelembe a sértetti közrehatást, az idő múlását, a vádlott születendő második gyermekét, akiről csak személyesen tud gondoskodni, valamint a vádlott állapotos feleségét, aki hamarosan keresőképtelen lesz.”.

Az újságírókat meglátva Berki először be sem ment a bíróság épületébe, később csak a tárgyalás megkezdésére, napszemüvegben ment be a tárgyalóterembe.

(Telex)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”

Ajánljuk