/sztarvilag/antiszemita-konteohivo-es-maszkellenes-bejegyzesei-miatt-repult-gina-carano-a-the-mandalorianbol/
hirdetés

SZTÁRVILÁG

Antiszemita, konteóhívő, és maszkellenes bejegyzései miatt repült Gina Carano a The Mandalorianből

Sokan ünnepelték a Disney döntését, mások szerint túlkapás volt a véleménye miatt kirúgni a színésznőt.
Fotó: Netflix - szmo.hu
2021. február 11.


Link másolása

hirdetés

Bombaként robbant ma a Csillagok háborúja-rajongók közt, hogy a rendkívül népszerű The Mandalorian egyik kulcsszereplőjét alakító Gina Caranót egyik pillanatról a másikra kirúgta a Disney. A legtöbb lap azzal a címmel hozta le a történetet, hogy egy Instagram-story miatt tették lapátra a színésznőt, ám ez nem teljesen igaz: ugyan valóban az antiszemita áthallású storyja volt az utolsó csepp a pohárban, a színésznő már hónapok óta posztol olyanokat, amelyekkel rengeteg embert magára haragított.

„A zsidókat az utcán nem a náci katonák, hanem a szomszédaik verték meg … még a gyerekek is. Mivel a történelmet szerkesztik, a mai emberek többsége nem veszi észre, hogy ahhoz, hogy a náci katonák zsidók ezreit gyűjthessék össze, a kormány először saját szomszédaikkal utáltatta meg őket pusztán zsidóságuk miatt. Ez miben különbözik attól, hogy valakit pusztán a politikai nézetei miatt gyűlölünk?”

- írta a színésznő Instastoryjában, amit aztán gyorsan törölt is.

Sokak antiszemitának bélyegezték a leírtakat, mondván, hogy a republikánusokat a holokausztot átélő zsidókhoz hasonlította, az Egyesült Államokat meg a náci Németországhoz, és rövid időn belül felpörgött Twitteren a #FireGinaCarano hashtag is, és valóságos kampány indult azzal kapcsolatban, hogy rúgják ki a színésznőt. Ezt követően terjedt el a hír a Variety jóvoltából, amely szerint a Disney kijelentette: nem alkalmazza többé Caranót.

"Gina Carano jelenleg nem áll a Lucasfilm alkalmazásában, és nem is tervezzük, hogy a jövőben újra alkalmazni is fogjuk. Mindenesetre a közösségi médiában posztolt meglátásai, melyben kulturális és vallási identitásuk alapján feketített be embereket, gyűlöletkeltők és elfogadhatatlanok."

- áll a Disney közleményében. Ezzel együtt ügynöksége, a United Talent Agency is megvált tőle.

hirdetés

Carano már egy ideje húzogatta a Disney és a rajongók bajszát is azzal, hogy sok ellentmondásos posztot osztott meg közösségi felületein. A színésznő kirúgását már egy hónapja is sokan követelték, akkor egy videointerjúban a következőket mondta:

“Nem megyek sehová és ha zavar a jelenlétem, az rendben van, de sok másik embert viszont nem, sem a Twitteren, sem pedig a többi platformon. Én próbálok inkább az utóbbiakra fókuszálni. Valamiért kihozom ezeket a szélsőséges reakciókat az emberekből, de nem tudom, hogyan csinálom.”

Nem olyan nehéz kitalálni, hogy elsősorban olyan témák pedzegetésével, amelyek az utóbbi időben igazi puskaporos hordónak számítanak a közösségi médiában:

Maszkellenesség

Nyíltan hirdette például vírusszkeptikus hozzáállását. Néhány nappal korábban például egy olyan képet osztott meg, amelyen egy ember volt látható rengeteg maszkkal az arcán, és azon gúnyolódott, hogy így nézhetnek most ki a kaliforniaiak.

Egy másik posztjában azt írta: "Egy olyan világban, ahol mindenki maszkot hord, igazi kiváltság meglátni a másik lelkét."

Választási csalást kiáltott

A tavalyi amerikai elnökválasztásokon a színésznő nem titkolta, hogy mélységesen egyetért Donald Trumppal a választási csalásról tett kijelentéseivel kapcsolatban. Egyik Twitter-bejegyzésében követelte a választási rendszer megreformálását, ahol az alábbiakat adta tanácsul többek közt: minden államban vizsgálják felül az eredményeket és vegyék fel videóra a szavazatok számlálását. Egy másik posztban azon gúnyolódott, hogy a demokraták nem csak a maszkviselésre, de a szemellenző hordására is biztatnak, így legalább senki sem fogja látni, mi folyik itt valójában.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk