SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Antiszemita, konteóhívő, és maszkellenes bejegyzései miatt repült Gina Carano a The Mandalorianből

Sokan ünnepelték a Disney döntését, mások szerint túlkapás volt a véleménye miatt kirúgni a színésznőt.
Fotó: Netflix - szmo.hu
2021. február 11.


Link másolása

Bombaként robbant ma a Csillagok háborúja-rajongók közt, hogy a rendkívül népszerű The Mandalorian egyik kulcsszereplőjét alakító Gina Caranót egyik pillanatról a másikra kirúgta a Disney. A legtöbb lap azzal a címmel hozta le a történetet, hogy egy Instagram-story miatt tették lapátra a színésznőt, ám ez nem teljesen igaz: ugyan valóban az antiszemita áthallású storyja volt az utolsó csepp a pohárban, a színésznő már hónapok óta posztol olyanokat, amelyekkel rengeteg embert magára haragított.

„A zsidókat az utcán nem a náci katonák, hanem a szomszédaik verték meg … még a gyerekek is. Mivel a történelmet szerkesztik, a mai emberek többsége nem veszi észre, hogy ahhoz, hogy a náci katonák zsidók ezreit gyűjthessék össze, a kormány először saját szomszédaikkal utáltatta meg őket pusztán zsidóságuk miatt. Ez miben különbözik attól, hogy valakit pusztán a politikai nézetei miatt gyűlölünk?”

- írta a színésznő Instastoryjában, amit aztán gyorsan törölt is.

Sokak antiszemitának bélyegezték a leírtakat, mondván, hogy a republikánusokat a holokausztot átélő zsidókhoz hasonlította, az Egyesült Államokat meg a náci Németországhoz, és rövid időn belül felpörgött Twitteren a #FireGinaCarano hashtag is, és valóságos kampány indult azzal kapcsolatban, hogy rúgják ki a színésznőt. Ezt követően terjedt el a hír a Variety jóvoltából, amely szerint a Disney kijelentette: nem alkalmazza többé Caranót.

"Gina Carano jelenleg nem áll a Lucasfilm alkalmazásában, és nem is tervezzük, hogy a jövőben újra alkalmazni is fogjuk. Mindenesetre a közösségi médiában posztolt meglátásai, melyben kulturális és vallási identitásuk alapján feketített be embereket, gyűlöletkeltők és elfogadhatatlanok."

- áll a Disney közleményében. Ezzel együtt ügynöksége, a United Talent Agency is megvált tőle.

Carano már egy ideje húzogatta a Disney és a rajongók bajszát is azzal, hogy sok ellentmondásos posztot osztott meg közösségi felületein. A színésznő kirúgását már egy hónapja is sokan követelték, akkor egy videointerjúban a következőket mondta:

“Nem megyek sehová és ha zavar a jelenlétem, az rendben van, de sok másik embert viszont nem, sem a Twitteren, sem pedig a többi platformon. Én próbálok inkább az utóbbiakra fókuszálni. Valamiért kihozom ezeket a szélsőséges reakciókat az emberekből, de nem tudom, hogyan csinálom.”

Nem olyan nehéz kitalálni, hogy elsősorban olyan témák pedzegetésével, amelyek az utóbbi időben igazi puskaporos hordónak számítanak a közösségi médiában:

Maszkellenesség

Nyíltan hirdette például vírusszkeptikus hozzáállását. Néhány nappal korábban például egy olyan képet osztott meg, amelyen egy ember volt látható rengeteg maszkkal az arcán, és azon gúnyolódott, hogy így nézhetnek most ki a kaliforniaiak.

Egy másik posztjában azt írta: "Egy olyan világban, ahol mindenki maszkot hord, igazi kiváltság meglátni a másik lelkét."

Választási csalást kiáltott

A tavalyi amerikai elnökválasztásokon a színésznő nem titkolta, hogy mélységesen egyetért Donald Trumppal a választási csalásról tett kijelentéseivel kapcsolatban. Egyik Twitter-bejegyzésében követelte a választási rendszer megreformálását, ahol az alábbiakat adta tanácsul többek közt: minden államban vizsgálják felül az eredményeket és vegyék fel videóra a szavazatok számlálását. Egy másik posztban azon gúnyolódott, hogy a demokraták nem csak a maszkviselésre, de a szemellenző hordására is biztatnak, így legalább senki sem fogja látni, mi folyik itt valójában.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: