SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Ada: „A császár után fagyizgattam a megfigyelőben”

Pintér Adrienn május végén adott életet harmadik gyermekének. Többek között arról beszélgettünk vele, hogyan élte meg a várandósságot, de részletesen elmesélte azt is, milyen élmény volt számára a szülés és a kórházban töltött napok.
Fartek Patrícia - szmo.hu
2021. június 30.


Link másolása

Pintér Adrienn, Ada május végén adott életet harmadik gyermekének, Freyának. A műsorvezető már jó ideje Németországban él férjével és korábbi kapcsolatából született 15 éves iker fiaival. Követői már korábban több kérdést is feltettek neki az Instagram-oldalán a várandósságról, a szülésről, hiszen kislányát Németországban hozta világra, így sokan kíváncsiak voltak rá, ott hogyan működik a rendszer.

Adával most beszélgettünk többek között arról, hogyan élte meg a várandósságot, de részletesen elmesélte azt is, milyen élmény volt számára a szülés és a kórházban töltött napok.

A kislányoddal már a járvány alatt lettél várandós. Hogyan élted meg a második terhességed, pláne ebben az időszakban?

A terhességem alatt mondhatni remeteéletet éltünk. Az elmúlt egy évben szinte nem is találkoztam emberekkel, merthogy minden zárva volt a járvány miatt. Németországban december óta egészen mostanáig csak az élelmiszerboltok, a drogériák, a gyógyszertárak voltak nyitva, így nem is volt rá lehetőség, hogy bárhova elmenjünk, és nem is bandáztunk.

Az utolsó két hónapban már boltba sem járhattam, nehogy elkapjam a vírust. Teljesen el voltam szeparálva a világtól.

A fiaimnak sem volt december óta iskola, ők is online tanultak. A férjem volt az egyedüli, aki járt dolgozni, de ő be lett oltva. Nyilván nem olyan volt ez az időszak, mint egyébként lett volna, de könnyen megszoktuk ezt az elszeparálódást.

Már jó ideje Németországban éltek. Mennyiben volt más a terhesgondozás ott, mint Magyarországon?

A fiúk már 15 évesek, így nem tudom, hogy most milyen Magyarországon terhesnek lenni, szülni. Illetve itt Németországban is gondolom sok minden másképp lett volna, ha nincs a járvány. De az például egy különbség, hogy itt nincs kifejezetten védőnő, hanem az orvos lát el egy csomó olyan feladatot, amit Magyarországon a védőnők. Németországban úgynevezett Hebamme van, aki szülésznő, védőnő és minden egyben. Ő az, aki felkészít a szülésre, aki a terhesség alatt ellát tanácsokkal, van aki akupunktúrát vagy masszázst is csinál, tehát mindenkinek van valami specializálódása. De a szülés után is segít: megtanít, hogyan fürdesd meg a babád otthon, szoptatási tanácsadó is, és például ő az, aki kiszedi a varratokat, ha a szülés után varrni kellett. Ami még fontos, hogy itt abszolút nincs választott orvos, annál szülsz, aki éppen ott van. Hebamme-t lehet választani, de ő is csak akkor lehet ott a szülésnél, ha az adott kórházban dolgozik.

Milyen élmény volt a szülés?

Freya császármetszéssel született, ahogy a fiúk is. Viszont azt fontos megjegyezni, hogy az első szülésem otthon egy életmentő császár volt. Akkor elég gyorsan történt minden, nem is igazán voltam magamnál, mert már annyi gyógyszert kaptam. Most viszont teljesen normális állapotban besétáltam a saját lábamon a műtőbe, magamtól ültem fel az asztalra, tehát minden mozzanatra tisztán emlékszem. Maga a műtét nyilván nem volt más.

Ott, ahol én szültem, a császár után elviszik a babát, ellátják, aztán visszahozzák. Így amíg engem összevarrtak, Freya a mellkasomon lehetett, és a férjem is ott volt velünk. Aztán nekik át kellett menni egy másik szobába. Amikor én is kész voltam, odatoltak hozzájuk. Egyből mellre tehettem, és egy kicsit együtt lehettünk.

Így oldották meg az aranyórát. Végül engem átvittek a megfigyelőbe, ahol a járvány miatt nemcsak a nőgyógyászati műtéteken átesett betegek voltak, hanem mindenki más is, akit műtöttek.

Ami nagyon vicces volt számomra, hogy a megfigyelőben kértem innivalót, mire megkérdezték, hogy vizet vagy jeget kérek? Én azt válaszoltam, hogy mindegy, végül a kezembe adtak egy fagyit, ami tulajdonképpen csak vízből és narancsból állt. Szóval a császár után fagyizgattam a megfigyelőben.

Hogyan teltek a kórházi napok?

Három napot töltöttünk bent a kórházban. A császár előtt még volt szobatársam, de mire visszaértem, ő hazamehetett, és utána nem is jöttek mellém, így mázlim volt, mert végig egyedül voltam. Freya is ott lehetett velem.

Sokan panaszkodnak a kórházakban az étkezésre, ezt részben nem annyira értem, mert egy kórházba nem Michelin-csillagos ételekért járunk. Nálunk menüről lehetett rendelni, illetve nekem nem volt sok választásom, mert gluténmentes, tejmentes, tojásmentes menüt kértem, így nyilván azt adtak, amit ezek alapján elő tudtak állítani.

Például volt főtt krumpli, valamilyen szószos hús, tehát egyszerű dolgok, igazából ez teljesen rendben volt.

Hogy fogadták Freyát a fiúk?

Ők még szinte soha nem láttak ilyen pici babát, szerintem nem tudták, mire számítsanak. Bence például mondta is, hogy azt hitte, sokkal hangosabb lesz. Egyébként nagyon cukik, ahhoz képest, hogy kamaszfiúk, nagyon érdeklődőek, figyelnek rá, segítenek, tologatják a babakocsiban, nagyon jófejek vele.

Milyen a háromgyerekes anyukák élete?

Így, hogy a nagyok már 15 évesek, könnyebb dolgom van, mert nem három kicsi gyerekre kell figyelni. Bence és Bálint már teljesen önállóak, persze velük is kell foglalkozni, és mosni, főzni, takarítani, de a fiúk már sok mindenben segítenek.

Az Instagramon már a terhességed előtt is sokszor mutattál magadról olyan fotókat, amik nem azok a tipikusan beállított képek, tökéletesen belőtt hajjal, sminkkel. De például a szülés után is megmutattad a tested, ezzel sok nőnek adtál erőt. Miért tartod fontosnak, hogy ezt az oldaladat is megmutasd?

Mert ez a valóság. Persze, minden reggel kisminkelhetném magam és mosolyoghatnék a kamerába, de az nem lenne igaz, az nem én lennék! Illetve, ami a célja is volt annak a posztnak, hogy a császáros anyukákra sokan mondják, hogy nem is szültek. Rengeteg olyan dolog van, amiben nagyon megoszlanak a vélemények, sok szélsőséges nézet van, például az anyukák esetében ilyen az is, ha nem anyatejes a baba.

Viszont egy nőnek, aki most szült, tombolnak a hormonjai, küzd, próbál helytállni, és emellett még kapja a megjegyzéseket is, az egyáltalán nem segítség. Az, hogy feszült és megfelelési kényszere van, nem egy boldog állapot. Egyetlen anyukának sem kellene rosszul éreznie, vagy kevesebbnek gondolnia magát mások megjegyzései miatt.

Ezért gondolom, hogy ez egy fontos téma.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: