SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

68 éves 'papa' válaszolt Sebestyén Balázsnak: „A fiatalság nem érdem, hanem állapot”


Link másolása

Hidvégi Iván levelét változtatás nélkül közöljük:

"Bemegy a papa 68 évesen mankóval, járni nem tud, hát a zöldségesig nem engednéd le, és a háziorvos ötezer forintért azt mondja, hogy vezessen.”

"T. Sebestyén Balázs!

Pechére én is 68 éves “papa” vagyok, jó általános egészségnek örvendek, 50 éve vezetek balesetmentesen, ebből 10 évet Lengyelországban és 9 évet Iránban (!)

Ha már járt ott akkor tudja miről beszélek, ha nem, akkor hadd idézzem egy volt kollégám (utazó nagykövet) megjegyzését a perzsa közlekedésről. “Három nap elteltével sem vagyok teljesen biztos benne, hogy ebben az országban jobbra hajts van” (hivatalosan az lenne - a szerk.). Továbbá magam járok el vásárolni, bevallom, néha még a zöldségesig is, és teljesen egyedül! De ezzel nincs vége! A fiaim rám merik bízni az unokáim, számszerint összesen négy, szállítását, és ha még ez sem lenne elég,

SOHA nem jutott vagy jutna eszembe, hogy orvost fizessek le, hogy utána mások életét veszélyeztessem a közúti forgalomban!

A jelenség, ami maga szerint általános -az orvos öregek általi megvesztegetése- elítélendő, mint minden megvesztegetés, bár szerintem nem tömeges. Ennél sokkal nagyobb (potenciális és számszerű) veszélyt jelentenek azok, akiknek agresszivitásuk miatt már eleve jogosítványt sem kellene adni. Tele van velük a közút! Mikor jutunk el oda, hogy nemcsak a hivatásosoknak, de az ‘úrvezetőknek’ is alkalmassági vizsgálaton kellene átmenniük? Jóval több életet menthetnénk meg.

És még valami: amikor a bevezetőben említett szavakkal és stílusban illet egy korosztályt, veszélyesen általánosít. Ezen előbb kellett volna elgondolkodni. A fiatalság nem érdem, hanem állapot. Őszintén remélem, hogy Ön is jó egészségben éri el illetve szárnyalja túl azt a kort, amelyben most én leledzem!

S hogy ne legyen annyira komor hangvételű ez a levél, csatolom hozzá az iráni közlekedésről egyik irományom. Magáért beszél. Ez 1990-ben íródott, majd látni fogja, hogy ehhez képest ami a magyar közutakon zajlik, az maga a tökély. Úgyhogy minden relatív. Még az életkor is; mindenki annyi éves, amennyinek tartja magát.

Üdvözlettel:

Hidvégi Iván

ny.tanácsos

Magyar Köztársaság

Külügyminisztériuma"

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: