SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

"44 éves voltam akkor és bőgtem, mint egy csecsemő" - Elton John Freddie Mercury utolsó napjairól mesélt

A Queen néhai frontemberét legendává válásában segítette ikonikus hangja, karizmája és megismételhetetlen stílusa is, ám hatalmas szívéről és önzetlenségéről sem szabad megfeledkeznünk.

Link másolása

A rockisten 45 évesen, 1991. november 24-én hunyt el az AIDS szövődményeként fellépő tüdőgyulladásban. Halálának szombati évfordulója apropóján egy megindító történet indult hódító útjára az online térben, ami közeli barátja, Elton John könyvéből származik. Az énekes 2012-ben megjelent Love is the cure (A szeretet a gyógyír) című kötetében, Freddie Mercury-nak állít emléket, betekintést engedve barátságuk részleteibe és abba, hogy a frontember miként vette fel a harcot a végzetes betegséggel. Íme a frissen felkapott részlet, ami garantáltan könnyeket csal a szemedbe:

„Freddie nyilvánosan nem ismerte el, hogy AIDS-ben szenved, egészen a halála előtti napig. Habár egy igazi energiabombaként viselkedett a színpadon - mint mondjuk Bowie, vagy Jagger -, a színpadon kívül nagyon is visszahúzódó volt. Nekem nem sokkal a diagnózis után árulta el, hogy beteg, 1987-ben. Teljesen összetörtem.

Láttam, mit tett ez a betegség sok barátommal, így pontosan tudtam, mi vár Freddie-re. És ő is. Tudta, hogy ez végzetes. De Freddie hihetetlenül bátor volt. Megőrizte önmagát, fellépett a Queen-nel, nem veszítette el a humorérzékét, megmaradt benne a lázadó szellem, miközben mélységesen nagylelkű volt.

Ahogy Freddie állapota egyre romlott a 80-as évek végén, 90-es évek elején, az egész szinte már elviselhetetlen lett.

A szívem szakadt meg, hogy látnom kellett, ahogy ezt a gyönyörű lelket tönkre teszi az AIDS. A végén a testét Kaposi-szarkóma borította, szinte megvakult, és még ahhoz is gyenge volt, hogy felálljon. Minden joga meglett volna ahhoz, hogy az utolsó napjaiban csak magára és a saját kényelmére figyeljen.

De az nem ő lett volna. Ő mindig másokért élt. Freddie 1991. november 24-én hagyott itt minket és én még hetekkel a temetése után is gyászoltam.

Karácsony napján tudtam meg, hogy még a halál tudatában is mennyire önzetlen maradt. Eléggé levert voltam, mikor is csomagom érkezett. Kibontottam és egy festményt találtam benne: a kedvenc brit művészem, Henry Scott Tuke egyik képét és mellette egy cetlit Freddie-től. Még évekkel korábban beceneveket aggattunk egymásra, én voltam Sharon, ő pedig Melina. A cetlin az állt: 'Kedves Sharon, gondoltam, ez tetszeni fog neked. Szeretettel: Melina. Boldog Karácsonyt!'.

44 éves voltam akkor és bőgtem, mint egy csecsemő. Ott volt egy csodálatos ember, aki haldoklott és még az utolsó napjaiban is törődött azzal, hogy kitaláljon valamilyen karácsonyi ajándékot egy olyan ünnepre, amit ő már meg sem élt.

Annak ellenére, hogy ez nagyon szomorú pillanat volt, sokszor ez az, ami eszembe jut Freddie-vel kapcsolatban, mert megmutatja, hogy milyen ember is volt ő. Még akkor is arra emlékeztetett, milyen különleges, mikor már nem volt köztünk."

Forrás: boredpanda

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Jada Pinkett Smith „soha” nem akart feleségül menni Will Smith-hez, még sírt is az esküvőn
Annyira mérges volt a helyzetre a színésznő, hogy zokogva vonult az oltár elé. A násznép nem értette, hogy mi történik.

Link másolása

Jada Pinkett Smith-nek esze ágában sem volt feleségül menni Will Smith-hez, írja a New York Post. A színésznő erről a facebookos Red Table Talk című talkshowban beszélt még 2018-ban.

„Olyan nagy nyomás nehezedett rám fiatal színésznő létemre, és még terhes is voltam, egyszerűen nem tudtam, mit tegyek. Soha nem akartam férjhez menni”

– mondta három beszélgetőtársának, vagyis a férjének, az anyukájának és lányának Jada Pinkett Smith.

A négy évvel ezelőtti műsorban a 21 éves Willownak elárulja azt is, hogy édesanyja erőltette rájuk az esküvőt, miután Jada teherbe esett azóta 23 éves fiukkal, Jadennel. Adrienne Banfield-Norris némileg másképp emlékszik a történtekre. A 68 éves színésznő szerint Jada valóban nem akart akkor még feleségül menni Willhez, de emlékei szerint szóba sem került, hogy lánya a házasság gondolatát általában véve is elutasítja.

Jada és Will végül az anyuka nyomására 1997-ben házasodtak össze Baltimore egyik festői külvárosában. A csodás helyszín ellenére az örömanya emlékeiben is úgy él, hogy nem ez volt minden idők legjobb hangulatú lagzija.

„Az esküvő szörnyű volt” – ismerte el Banfield-Norris. A lánya megbetegedett, ráadásul nem volt hajlandó részt venni semmiben, emiatt komoly zűrzavar alakult ki. Jada Pinkett Smith erre úgy emlékszik, hogy rendkívül ideges volt az esküvő miatt. Egy idő után annyira mérges lett a helyzetre, hogy zokogva vonult az oltár elé a násznép szeme láttára.

Ezzel szemben Will Smith élete egyik legfontosabb napjának írja le az esküvőt. A friss Oscar-díjas filmsztár ötéves kora óta készült a családalapításra, minden vágya volt a házasság.

A beszélgetésben végül Will és Jada arra jutnak, hogy minden körülmény ellenére jó döntést hoztak aznap. Adrienne Banfield-Norris pedig bocsánatot kért, amiért nem tartotta tiszteletben lánya akaratát, és amiért rábeszélte az esküvőre.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Szakított Sáfrány Emese és Hornyák Ádám: „Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk”
Egy ideje már különváltak útjaik, de a légtornász csak most közölte a hírt követőivel.

Link másolása

Sáfrány Emese Instagram-oldalán tudatta követőivel, hogy már egy ideje szétmentek párjával és kisfia édesapjával, Hornyák Ádámmal.

„Úgy látszik ez az év a szakítás éve… Nem gondoltam volna, hogy előbb-utóbb idáig jutunk és nyilvánossá kell tennem ezt a hírt, de sajnos Ádámmal már egy ideje különváltak útjaink. Egy közös célunk megmarad az életben, mégpedig az, hogy fiunkat szeretetteljes környezetben neveljük fel és a lehető legkevesebbet érzékeljen ebből a helyzetből. Valamiért így kellett alakulnia és most jött el az a pont, hogy lezárul egy fejezet a közös életünkben”

- írta bejegyzésében.

A légtornász megköszönte a közös éveiket Ádámnak és azt, hogy neki köszönhetően édesanya lett. Kisfiuk, Nolen tavaly júniusban született.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Összeházasodott Brooklyn Beckham és Nicola Peltz
Elképesztően drága esküvőt tartottak, becslések szerint 1,3 milliárd forintba kerülhetett.
Címkép: Instagram - szmo.hu
2022. április 10.


Link másolása

David Beckham 23 éves fia, Brooklyn elvette Nicola Peltz színésznőt, most volt az esküvőjük - számolt be a Daily Mail. A hírek szerint hagyományos zsidó szertartással keltek egybe, a Peltz család felmenői miatt.

A férj, Brooklyn Beckham még egy szalvétába tekert poharat is összetört a sarka alatt, miután a rabbi összeadta őket.

A lap mutatott lesifotókat is, így kiderült, hogy az esküvőn jópár híresség jelen volt. Például a teniszező Serena Williams, Eva Longoria színésznő és Gordon Ramsay világhírű séf is. Egyébként Brooklyn Beckham is séfként próbál érvényesülni, de a Wikipedia szerint nincs igazán tapasztalata a főzésben, és semmilyen, ilyen irányú oktatásban nem vett részt.

Az esküvőn hat koszorúslány volt, köztük a 10 éves Harper Beckham is. A Daily Mail úgy számolt, hogy 1,3 milliárd forintnak megfelelő összeget költhettek az esküvőre.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Tóth Andi videón is megmutatta, milyen a jó asszony: fát vág
Az énekesnő kis nyári toppban, bakancsban állt neki, hogy megmutassa mire képes egy fejszével.

Link másolása

Fejszével a kezében pózolt Tóth Andi legújabb posztjában. Az énekesnő ennyit írt hozzá:

"Egy jó asszony. Fát vág."

Majd két képet és egy videót is mutatott arról, hogy kell "jó asszonynak" lenni:


Link másolása
KÖVESS MINKET: