hirdetés

SZTÁRVILÁG

20 hollywoodi sztár-baba, aki különleges névvel született - és a sztori, ami mögötte van

Könyv, író, szülőváros, vagy éppen Superman inspirálta a sztárszülőket.
Insider - szmo.hu
2018. február 18.

hirdetés

A hírességek sokszor művelnek furcsa dolgokat, amivel még inkább ki tudnak tűnni a többi ember közül. Manapság már azzal is fel tudják hívni magukra a figyelmet, ha gyerekeiknek különleges neveket adnak, amelyek hallatán először mindenki csak csodálkozik, ám később ikonikus nevekké válnak.

Az Insider összeállított egy listát a 20 legjobban csengő babanévről, amelyeket híres gyerkőcöknek adtak.

Kelly Clarkson lánya, River Rose

Kelly Clarkson (@kellyclarkson) által megosztott bejegyzés,

Az énekesnő és férje egy folyó közelében laknak, és amikor egy nap az erkélyükön lazítottak, eszükbe jutott, hogy miért ne nevezhetnék a gyereküket is így (angolul river a folyó jelentése). A kislány második nevét anyai nagymamájától kapta. Szülei szerint a River Rose azért különleges, mert alliterál, könnyű megjegyezni, egyedülálló, és a természetre emlékeztet. Az énekesnő még egy könyvet is írt, amit a kislány ihletett, ezért a címben is az ő neve szerepel (River Rose és a varázslatos altatódal).

hirdetés

Kate Winslet fia, Bear Blaze

A színésznő személyes okokból adott ilyen különleges nevet egyik fiának. A Bear (medve) egy gyerekkori barátja beceneve volt, a Blaze (lángol) pedig arra emlékeztet, amikor Winslet és férje egy tűz elől menekültek megismerkedésük hétvégéjén.

David és Victoria Beckham lánya, Harper Seven

Harper Seven Beckham ? (@harperbeckham_fashion) által megosztott bejegyzés,

Victoria kedvenc könyve a Ne bántsátok a fekete rigót! című regény, ezért a szerző, Harper Lee után nevezték el egyetlen lányukat. Középső neve, a Seven (hét) csupán egy szerencsés számot takar.

Amy Adams lánya, Aviana

A színésznő szülővárosa, az olasz Aviano előtt akart tisztelegni azzal, hogy kislányának az Aviana Olea nevet adta, akit általában csak Avinak becéz.

Conan O’Brien fia, Beckett

A Beckett egy hagyományos angol név, amely azt jelenti: ”lakó a patak közelében”. Az amerikai televíziós műsorvezető büszke ír gyökereire, ezért nevezte el a híres ír drámaíróról, Samuel Beckettről a fiát.

Ryan Reynolds és Blake Lively lánya, Ines reynoldsek

A sztárpár kisebbik gyermekének neve a portugál nyelven tisztaságot jelent.

Channing Tatum és Jenna Dewan lánya, Everly Elizabeth Maiselle

A pár eddig nem fedte fel, miért ezt a három keresztnevet kapta a gyerekük, az mindenesetre árulkodó, hogy Elizabeth-nek és a Maiselle-nek hívják a színésznő két nagymamáját.

Will Smith és Jada Pinkett Smith gyerekei, Jaden és Willow jadenwillowsmith

A színész gyerekei egyértelműen szüleik után kapták a neveiket. A Willow a Will női változata, a Jaden pedig a Jadára hasonlít.

Ethan Hawke lánya, Clementine Jane

Sem a színész, sem felesége nem beszélt nyilvánosan arról, miért így nevezték el a gyereküket. A Clementine a Clement női változata, amely azt jelenti: irgalmas. Egyébként pedig a klementin nevű gyümölcsre emlékeztet.

Benedict Cumberbatch fia, Hal Auden

A fiú nevét két híres író, W.H. Auden és William Shakespeare inspirálta. A Halt- Shakespeare használta becenévként V. Henriknek.

Carice van Houten és Guy Pearce fia, Monte

A Monte a Montague rövidített változata, amelyet a Rómeó és Júliából ismerünk.

Beyoncé és Jay-Z lánya, Blue Ivy

Beyoncé (@beyonce) által megosztott bejegyzés,

A különleges keresztnév titkára eddig még nem derült fény, de az énekesnő egyszer utalt arra, hogy Rebecca Solnit „A Field Guide to Getting Lost” című esszégyűjteménye inspirálta.

Nicolas Cage fia, Kal-el

A kisfiú nem kisebb hős, mint Superman születési nevét kapta meg.

Jimmy Fallon lánya, Winnie

A műsorvezető elárulta, hogy a new hampshire-i Winnipesaukee-tóról nevezték el kislányukat, ugyanis ezen a helyszínen töltötték a nyaraikat feleségével, és itt történt az eljegyzés is. A tó neve viszont kissé hosszú lett volna, ezért lerövidítették Winnie-re.

Jamie Oliver gyerekei, Poppy Honey, Daisy Boo, Petal Blossom, Buddy Bear és River Rocket jamieolivergyerekek

Végül de nem utolsósorban a legjobb, és egyben a legfurcsább nevek következnek a listán, amelyeket a híres séf adott gyermekeinek. Felesége állítása szerint azért lett mindegyiknek több két keresztneve, mert nagyon nehéz volt dönteni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Szikora Róbert: „Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa”

A zenész beszélt a családja múltjáról, a zenéről, a vallásról és a politikáról is.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Szikora Róbert a Mandinernek adott interjúban beszélt a családjáról, az életéről, a zenéről és a politikáról is.

A család múltjáról elárulta: "Az apai nagyapám kint volt a gulágon. Okos fiú volt, megtanult kicsit oroszul, és ő tolmácsolt a fogva tartók és a rabok között, így hat év múlva haza is került. Apám cserkész volt, keresztény, még idős korában, a kommunista rendszerben is rövid nadrágban járt. Mindig azt mondta, azért, mert a cserkészek nem fáznak. Ahol csak lehet, keresztbe tettek neki. Nálunk kint volt a falon a Nagy-Magyarország térkép, kisgyerekként már tudtam, miért írta azt József Attila, hogy nem, nem, soha!"

A lap megkérdezte a 66 éves zenészt arról is, hogy miért szokta Orbán Viktor miniszterelnököt dicsérni a nyilvánosság előtt.

"Római katolikus, vallásos ember vagyok. Magyar és hazaszerető. Meggyőződésem, a jó Isten keze van abban, hogy egy olyan korban élhetek, amikor egy keresztény, katolikus országnak egy ilyen ember a vezetője, mint a miniszterelnök. Számomra Orbán Viktor a világ egyik legnagyobb élő politikusa, és hiába savazzák és próbálják lejáratni, nem lehet kiütni.

Sakkos példát hozva, Orbán Viktor hat lépéssel előrébb jár, mint a hazai liberálisok és baloldaliak, ráadásul velük ellentétben, van víziója. Ha ő nincs, ma itt lennének a migránsok. Nem kellenek a migránsok, van nekünk elég gondunk a baloldallal is" - válaszolta.

Ismerősei figyelmeztették, hogy ne politizáljon. Elmondása szerint "Vannak ismerőseim, akik azt mondták mostanában, „ne csináld Robi, ne állj bele a politikába, mert lefelezed a közönségedet". De szerinte "66 éves koromra engedtessék már meg, hogy kimondjam, amit gondolok!"

hirdetés

A hitéről is vallott a lapnak: "Kétségtelen, a siker tudja torzítani a személyiséget. Még kezdő zenész koromban a nagypapám mindig azt mondta nekem, kisfiam, ne legyél beképzelt. Pedig akkor kicsit az voltam, hiszen dobosként bármit eljátszottam és bárkit lejátszottam. Persze annyira sosem hajlottam el, hogy ne legyek tisztában vele, a képességeimet a jó Isten adta, és így annak is a lehetőséget, hogy sikeres ember legyek.

Én pedig sokszor lubickoltam a sikerben, de sosem felejtettem el a koncert előtt vagy után hálát adni mindezért az Istennek".

A zenész még most is aktívan dolgozik. Bevallása szerint: "az utóbbi hónapokban 15-20 számot írtam, két színpadi művön dolgozom. Szent Erzsébet története musical lesz... A másik musicalt pedig Gábor Zsazsa életéről írom". Ezen kívül ő lett az idén Magyarországon esedékes Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus arca, amely a keresztények nagy ünnepe.

Arról pedig, hogy elégedett-e, azt mondta: "Igen, a jó Isten kegyes volt hozzám, hiszen én csak egy rákospalotai kiscsávó vagyok, aki az apjára akart hasonlítani. Ezért lettem zenész, aki aztán hatalmas sikereket ért el a színpadon, akit Little Richard tüntetett ki, s aki a hírnöke lehet a keresztények nagy ünnepének. Kell ennél több?"

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Két évnyi házasság után válik Koncz Zsófia fideszes képviselő és férje

A Blikk információi szerint Koncz Zsófia és párja 2018-ban egy igazi álomesküvőn házasodott össze.
Címkép: MTI/Vajda János - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Két évnyi házasság után válik Koncz Zsófia fideszes képviselő és férje, Dávid - írta meg a Blikk egy neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva.

Koncz Zsófia tavaly októberben egy fontos választást nyert meg a Fidesznek. A motorbalesetben elhunyt édesapja, Koncz Ferenc képviselő után ugyanis a kormánypárt őt indította a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választáson, amelyen aztán ő kapta a legtöbb szavazatot.

A lap információi szerint Koncz Zsófia és férje 2018 áprilisában házasodtak össze Szerencsen. A pár igazi álomesküvőt tartott: napokra lefoglalták a szerencsi várat, hatalmas sátrat húztak fel, ötszáz fős vendégsereget hívtak, a várost pedig öt hintóval járta körül a család.

Két év házasság után azonban a válás mellett döntöttek. A lap információit Koncz Zsófia is megerősítette.

"Igen, a hír igaz – a házasság felbontásáról szóló döntésünket, hosszú utat bejárva, közösen, együttes akarattal hoztuk meg, minden kérdésben pedig vita nélkül állapodtunk meg. Az életünket – bár külön folytatjuk, mégis – egymást becsülve és továbbra is mindenben segítve kívánjuk mindezt tenni. Válásunk további részleteiről sem most, sem a későbbiekben nem kívánunk nyilatkozni, és arra szeretnénk kérni a sajtó munkatársait, hogy magánéletünk tiszteletben tartásával támogassanak bennünket. Köszönjük!"

- fogalmazott közleményében a fideszes képviselő.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Kucsera Gábornak újabb tetoválása lett, ám nem mindennapi mintát vállalt be

A kajakos kisfia rajzát tetováltatta magára, amin ketten, apa és fia állnak egymás mellett kézen fogva.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Kucsera Gábor testét eddig is nagyon sok tetoválás díszítette, de a napokban megint elment egy tetoválószalonba, amit követőivel is megosztott Instagram-storyjában.

Nemcsak egy, hanem két újabb tetoválást is beszerzett, először az egész lábát beborító mintákat egészítették ki, majd ezt követte egy másik tetkó, ami igazán aranyosra sikeredett.

A karjára kisfia, Beni rajzát varratta fel, ami őt és a kisfiút ábrázolja kézen fogva. Felettük pedig ez olvasható: "Beni és apa".

A világbajnok kajakozóról köztudott, hogy nagyon jó és szoros kapcsolatban van gyerekeivel, így azért nem olyan meglepő tőle ez a nagyon kedves szülői gesztus.

Forrás: Blikk

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Galambos Lajos: „Jó döntést hoztam, mikor elköltöztem a családomtól”

A zenész is elkapta a koronavírust, ezért most ideiglenesen Budapestre költözött, hogy megóvja a családját.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 12.

hirdetés

Galambos Lajos is elkapta a koronavírust, erre hivatkozva nem jelent meg hétfő reggel a Budaörsi Járásbíróságon.

A zenész a Blikknek elmondta, hogy nagyon megijedt, amikor tapasztalta magán a fertőzés tüneteit. Először hőemelkedése volt, majd lázas lett, és a végtagjai is zsibbadtak. Vasárnap pozitív lett a gyorstesztje, ezért egy PCR-tesztet is elvégeztetett, ennek még nem érkezett meg az eredménye.

Ügyvédje szerint Lagzi Lajcsit megviseli a betegség, ráadásul a családjáért is nagyon aggódik. Felesége, Boglárka különösen veszélyeztetett a koronavírus szempontjából, hiszen tüdőbeteg. A zenész ezért a biztonság kedvéért ideiglenesen elköltözött otthonról.

"A családom jól van, de távol tartom magam tőlük, nem akarom bajba hozni a szeretteimet, vagy adott esetben megfertőzni őket, főleg a feleségemet nem, aggódom érte. Ezért is döntöttem úgy, hogy egy időre Budapestre költözöm, ha pedig megjön a teszt eredménye és adott esetben pozitív lesz, akkor a családi ház egy elszeparált, külön bejárattal rendelkező részébe költözöm. Szerencsére alapvetően minden rendben, de meg vagyok zavarodva. Az biztos, hogy jó döntést hoztam, mikor elköltöztem a családomtól, hiszen ez a felelősségteljes viselkedés, hogy óvom őket"

- mondta Galambos Lajos.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: