SZTÁRVILÁG

10 híresség, akik nem az eredeti nevükön váltak ismertté

Tudtad, hogy például Jennifer Aniston görög eredetű vezetéknévvel született? Natalie Portman pedig azért vette fel a nagymamája vezetéknevét, mert féltette a magánéletét?

Link másolása

A sztárvilágban igen gyakori a névváltoztatás és nemcsak házasodáskor. Sokan már azelőtt másik nevet választanak maguknak, mielőtt befutnak - vagy azért, mert túl átlagos az eredeti nevük, vagy azért, mert túl hosszú, esetleg nehéz kimondani, de sok más okból is dönthettek így.

Íme néhány példa:

Aaron Paul

A Breaking Bad – Totál szívás című sorozat egyik sztárjának a Paul valójában nem a vezetékneve, hanem a második keresztneve. Aaron Paul Sturtevant névvel született, ám a castingok vezetői nem tudták kiejteni a közép-angol és normann-francia eredetű vezetéknevét, ezért a színész úgy döntött, hogy elhagyja azt.

Bruno Mars

A hawaii születésű énekes a Peter Gene Hernandez nevet kapta szüleitől. Azért választott magának teljesen más nevet, hogy ne latin énekesként azonosítsák be.

Lady Gaga

Elég egyértelmű, hogy ez is egy művésznév. Az olasz származású amerikai énekes-színésznő eredeti neve Stefani Joanne Angelina Germanotta. Egy interjúban elmondta, hogy korábbi zenei producere, Rob Fusari adta neki a Gaga becenevet, mert a stílusáról a Radio Gaga című dal jutott eszébe. Az énekesnőnek ez nagyon megtetszett, mert szerinte a Gaga kissé őrült, de hogy ezt ellensúlyozza, hozzátette a Lady-t, ami kifinomultságot és eleganciát ad hozzá. Fusari viszont azt állította, hogy valójában ő találta ki az egész Lady Gaga nevet, még be is perelte a popsztárt, és 30 millió dollárt követelt tőle ezért, de végül ejtette az ügyet.

Jackie Chan

A hongkongi színész Chan Kong-száng néven született. Mielőtt befutott, építkezéseken és éttermekben dolgozott Ausztráliában. Az egyik munkatársa állítólag nem tudta kimondani a Kong-száng vezetéknevet, ezért elkezdte "kis Jacknek" hívni őt. Ebből lett a Jackie.

Nicolas Cage

A színész valódi neve Nicolas Kim Coppola. Azért akart megválni a vezetéknevétől, mert nem akarta, hogy híres nagybácsija, a filmrendező Francis Ford Coppola unokaöccseként azonosítsák be őt. Egy interjúban elmondta, hogy bár büszke a gyökereire és még véletlenül sem szerette volna letagadni a családját, ki akarta taposni a saját útját.Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Nyári Dia: „Én csak a gimis melleimet kértem vissza”
Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a mellműtétről.
Címlap: Rtl.hu - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Az Rtl Reggeli műsorának vendége volt Nyári Dia színésznő, influenszer.

Október hónapban a mellrák elleni küzdelem fontosságára hívják fel a figyelmet, ebből az apropóból mesélt magáról Nyári is, akinek fontos ez a téma. Neki mellműtétje is volt, így még jobban odafigyel a megelőzésre.

"Ez egy pozitív hozadéka volt a mellműtétnek. Azóta nagyobb figyelemmel követem, ami a testem azon területén történik."

Korábban egy sztereotip kép élt a fejében a beavatkozásról.

"Azt éreztem, a nőiességemen csorba esett. Megereszkedett a mellem. Nagy hezitálás volt. Én csak a gimis melleimet kértem vissza a doktor úrtól. Féltem az operáció előtt, engem sosem altattak még."

- idézte fel a műtét előtti hezitálását Dia.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SZTÁRVILÁG
Kiderült, mi történik műsor után a Séfek Séfében megmaradt ételekkel
Egyik Instagram követője tette fel a kérdést Krausz Gábornak.
Címlap: TV2 - szmo.hu
2022. szeptember 29.


Link másolása

Kérdezz-feleleket tartott Instagramján Krausz Gábor. A Séfek Séfében szereplő séfhez értelemszerűen a legtöbb kérdés a TV2 csatornáján futó műsor kapcsán érkezett.

Egyik követője például arra volt kíváncsi, mi történik azokkal az ételekkel, amiket nem kóstol meg a zsűri, pusztán csak bemutatják.

"Természetesen amit tudunk alapanyagot elhasználjuk, közel száz fős stáb dolgozik ezen a produkción, és nekik minden nap készít ebédet egy szakács kolléga. Amit pedig már nem használunk el, azt hazavihetik"

– írta a séf válaszként közösségi oldalán.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”

Ajánljuk