hirdetés

A NAP SZÉPE

Inzulinpumpával pózol a cukorbeteg szépségkirálynő

Miss Idaho ugyanerre biztatja a sorstársait Twitteren. Gyűlnek a fotók. Mutatjuk!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2014. július 21.

hirdetés

Sierra Sandison másfél hete lett Idaho állam szépségkirálynője. A gyönyörű, 20 éves lány azonban cukorbeteg, és emiatt állandó inzulinbevitelre van szüksége, amit egy inzulinpumpával biztosít a szervezetének. Sierra kezdetben hallani sem akart arról, hogy a kis orvosi eszköz kíséretében lépjen a kifutóra. Ahogy tudta, elrejtette a pumpát, ám a bikinis fordulóra eljött az igazság pillanata, és a 20 éves szépség úgy döntött, nem titkolja többé a dolgot: ott hordja, ahol van.

Végül nem csak a versenyt nyerte meg, de inzulinpumpás-bikinis képe, amelyet a Twitteren osztott meg, vírusként kezdett terjedni, és a Facebookon is sok ezren lájkolták néhány nap alatt. "Őszintén szólva rettenetes volt felvonulni a kifutón egy szál bikiniben, egy madzagon lógó kis orvosi kütyüvel az oldalamon" - írta a Facebookon a idahói szépségkirálynő.

sierra_anne_bikini

sierra_anne_2

hirdetés

sierra_anne_3

BsKJ2wTCUAAGSSgjpglarge

missmagicvalley2013

sierra

"Hihetetlen, hogy egy ilyen egyszerű dolog, mint inzulinpumpát hordani egy szépségversenyen, ennyi embert megmozgat! Azt üzenem mindenkinek, akár cukorbeteg, akár nem, hogy mindegyikünknek van valamije, ami a média által diktált tökéletes szépségideálba nem illik bele - és ez rendben van. Ettől nem leszel kevésbé szebb. Mindegyikünknek megvannak a maga gátlásai, kihívásai és próbatételei."

A szépségkirálynő arra kérte követőit, hogy ők is osszanak meg olyan fotókat #showmeyourpump hashtag-gel, amelyen saját pumpájukkal láthatók. Sierra Sandison példája és felhívása nagyon sok, a cukorbetegségével és annak következményeivel küszködő ember életét változtatta meg. "Épp most változtattad meg a 11 éves lányom nyarát! Nincs nagy önbizalma, de mióta látta a fotódat, alig várja, hogy holnap a strandon bikiniben ne rejtegesse, hanem a bugyira akasztva hordhassa a pumpáját és aztán a róla készült fotót feltölthessük a Twitterre!" - kapott Sierra egy örömteli üzenetet egy anyukától a Facebookon.

Akik követték Sierra példáját:

BtBE8OLCMAAyP8wjpglarge

R1

R2

R3

R4

R5

Mi az az inzulinpumpa?

Az inzulint a bőr alá, a bőr alatti zsírba kell fecskendezni, szájon át jelenleg nem adható, mert a gyomorban lebomlik - írja a Wikipédia. A leggyakrabban használt eszköz az ún. inzulin toll. Ez egy toll méretű kis adagoló, melyben egy patronban található az inzulin, ami egy nagyon vékony tű segítségével a kívánt dózisban juttatható be a bőr alá. Az inzulin toll kényelmesen alkalmazható, főleg olyankor, ha a betegnek útközben, az otthonán kívül, napközben többször is adnia kell az inzulint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egy másik elérhető eszköz az inzulinpumpa. Ez egy kicsiny tartályból előre meghatározott program szerint folyamatosan adagolja az inzulint a bőr alá szúrt, kis tűn keresztül. Szükség esetén (pl. étkezés előtt) lehetőség van nagyobb adag inzulin befecskendezésére is. A pumpával lehet leginkább megközelíteni az egészséges szervezet inzulin termelését. A legtöbb betegnek ez a pumpa jobb szabályozást biztosít, míg másokat zavar a pumpa viselése ("idegen test" érzése), vagy a tű helyénél seb alakul ki.

Bs1czI9CQAA_hjcjpglarge

"Őszintén szólva rettenetes volt felvonulni a kifutón egy szál bikiniben, egy madzagon lógó kis orvosi kütyüvel az oldalamon"

via: dailymail.co.uk

Ha tetszik az amerikai szépségkirálynő ötlete, nyomj egy lájkot!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk