/szempont/tulsagosan-szeretem-a-f-szt-es-a-drogokat-ahhoz-hogy-politikus-legyek-interju-pottyondy-edinaval/?utm-source=kapcsolodo
hirdetés

SZEMPONT
A Rovatból
hirdetés

„Túlságosan szeretem a f *szt és a drogokat ahhoz, hogy politikus legyek” – interjú Pottyondy Edinával

A politikusból lett youtuber beleáll olyan témákba is, mint a celebanyukák, a dickpicek és az öreg politikus férfiak.
Gubán Mária - szmo.hu
2020. június 09.


Link másolása

hirdetés

2017-ben a NOlimpa! kampány egyik szervezőjeként tűnt fel Pottyondy Edina, aki aztán hamar a Momentum elnökségében találta magát, majd hasonló lendülettel búcsút is intett annak. Aztán felröppent egy cikk arról, hogy ő lehet Puzsérné.

Most pedig egyedülálló stílusban YouTube-on osztja meg nézeteit városrészekről, instacelebekről, magyarságról, Kövér Lászlóról. Pottyondyval a Trianonról szóló videója után pár órával beszélgettünk.

- A magyarok Momentumos elnökségi tagként ismerhettek meg, majd lemondtál, és úgy hallottam, végül ki is léptél a pártból. Az anyaság miatt, a jútúberkedésért, vagy ideológiai okai voltak?

- Túlságosan szeretem a faszt és a drogokat ahhoz, hogy politikus legyek. Megszédültem azon az erkölcsi magaslaton, ahonnan a Momentum tagjai a konzervatív értékrendet megvallották, ezért lemondtam és kiléptem a pártból.

- A Puzsér Róberttel való kapcsolatod eddig főleg szájhagyomány és bulvárcikkek útján terjedt, de így, hogy elég nagy eséllyel indulsz az új „megmondó asszony címért”, az internet népe nem biztos, hogy továbbra is homályban hagyja majd az ilyen részleteket. Sőt, mind tudjuk, hogy minden sikeres nő mögött ott áll egy férfi, akinek a köpönyegéből bújt ki. Ez hogy érint?

hirdetés

- Úgy olvastam, hogy Puzsér Róbert egy örökké üvöltöző, összeférhetetlen, nő-és cigánygyűlölő incel, aki egyszerre Orbán Viktor beépített embere és Soros György magyarellenes hálózatának tagja. Cáfolom, hogy ezzel az emberrel nekem bármi dolgom lenne.

De komolyra fordítva a szót, a magánéletemről nem szeretnék beszélni. Nem azért, mert titok, hanem mert nincs jelentősége. Nevetségesnek tartom, amikor valaki körbeturnézza a bulvárlapokat azzal, hogy lett pasija vagy csaja, szakított vagy gyereket szült.

A legtöbb emberrel ezek a dolgok megtörténnek, és ez legfeljebb akkor érdekes, ha Phoebe Waller-Bridge, Woody Allen, Shakespeare vagy Pintér Béla írja meg, de ha a Story magazin, akkor inkább szánalmas.

- Honnan jött az ötlet? Célod a feszültséglevezetés vagy edukálni szeretnéd az embereket?

- A stand-up érdekelt. Már hónapok óta írtam egy anyagot, közben azon gondolkodtam, vajon, hogy lehet az emberből a semmiből stand-upos? Nem volt jobb ötletem, mint a YouTube.

Nem akarok megmondást gyártani, de tét nélküli viccelődést sem szeretnék. Nem vagyok sem túl vicces, sem túl okos – de van egy saját világom, és élvezem a videózást.

Ezek a tapasztalataim, nem általános érvényű igazságok. Ráadásul elég sokszor használom az iróniát és a szarkazmust, amit sokan nem értenek. Ha nem raksz valami mögé szmájlit, nem biztos, hogy mindenkinek leesik.

Ha szeretik nézni, amit csinálok – az hab a tortán. Ha nem szeretik – hát, nem ez lesz az első dolog, amiben elbukom. Másfél évi gyes után nagyon élvezem, hogy végre ki tudok kukucskálni a pelenkák és a partedlik közül.

- Mi a baj azzal, hogy június 4-ét egyesek a nemzeti összetartozás ünnepeként próbálják interpretálni? Ez legalább pozitív.

- Születnek olyan dalok, mint a Nemzeti Összetartozás Dala. Álmodtam egy barackfáról, ami alatt mindenki táncol, a talpaink egymásra lépnek, meg hasonló marhaságokat énekelnek benne cuki gyerekek. Véletlenül sem akar szembenézni azzal, valójában történt. Hungarista giccs, hogy ki tűz magára nagyobb kokárdát, ki lenget nagyobb zászlót. Ki mondja hangosabban, hogy ő magyar. Ki hazaárulózza többet a másikat. Ez a nemzetpolitikánk, és ez szánalom.

Trianon nem a nemzeti összetartozás ünnepe. Az ország hatalmas része leszakadt. Én értem, hogy ez egy gesztus a határon túl élők felé. De így sosem fogunk szembenézni azzal, ami valójában történt, vagy ami jelenleg zajlik. Gesztusokat teszünk, de nem ásunk a mélyére. Nem illik kérdéseket feltenni, ünnepelni kell. Mit is? Azt, hogy szétszakadt az ország?

- Szerinted ki az igazi magyar? Kinek kéne megnyernie a „magyarságversenyt”?

- A magyarság önmagában nem érték. Minden egyes magyar igazi magyar, aki magyarnak vallja magát.

Igazi magyar Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc is. Egyiküket sem szeretem, de nem azért nem szeretem őket, mert nem igazi magyarok – hanem, mert abban élik ki a magyarságukat, hogy egymást hazaárulózzák. Nincs igazi magyar. Ez a történelem hazug romantikája, egy hergelés, politikai lózung, a sehova nem vezető gyűlölködés melegágya. Mindenkit békén kellene hagyni a magyarságával együtt! A „ki a magyarabb” kérdés olyan, mint az emberevés. Az ember nem gondolkodik azon, hogy a Bélának milyen íze van, és azon sem, milyen gyorsan falna fel a Béla egy másik embert, mert ha már ez jár a fejedben, akkor baj van. Igazi magyar az, aki a magyarságversenyen el sem indul, és nem is szurkol senkinek.

- A nemi egyenlőség, a feminizmus, a tolerancia meg a hasonlók egyik alapeleme, hogy nem erőltetjük rá a nőkre az emancipációt. Ha szeretnének, lehetnek háziasszonyok, sugarbabyk, luxusprostik, hétköznapi szexmunkások is. Miért mész mégis neki olyan csúnyán a szegény Insta-anyáknak és celebfeleségeknek? Mi a bűnük?

- A celebfeleségek és celebférjek szimplán szánalmasak, rajtuk csak gúnyolódom. Az Insta-szülőség komolyabb ügy. Aki ki akar tenni a gyerekéről egy képet, felőlem aztán tegye, szíve joga. A videóban nem a civil szülőkről beszéltem, hanem azokról, akik a nyilvánosságból élnek. A nyilvánosság felelősség. Ha a nyilvánosság elé lépsz, más mérce vonatkozik rád. A gyereked nem csak egy mezei gyerek lesz, könnyen válhat eszközzé. Akár reklámcégek, akár pedofilok áldozatává. Ezt nem árt mérlegelni, amikor a gyerekeddel keresed a pénzed és vele akarsz termékeket eladni.

A gyerek egy önálló lény, aki még nem tud döntést hozni, a szülője dönt helyette. Így a szülőnek nem a saját érdekeit kell szem előtt tartania, amikor posztol egy fotót, hanem a gyerekét. És abban biztos vagyok, hogy a gyerek érdeke nem az, hogy eladjon egy sminkkészletet, vagy energiaitalt.

A Facebook-lét, a like-okban mért élet egy nagyon torz tükör, meggyőződésem, hogy ettől óvni kell a gyereket, és nem beledobni a mélyvízbe.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk