hirdetés

SZEMPONT
A Rovatból
hirdetés

Teljesen kiakadt a net, hogy miből írnak a negyedikes gyerekek dolgozatot

A kommentelők szerint rendben van, hogy a növények nyílási ideje benne van a tankönyvben, az viszont botrányos, hogy számon is kéri a tanár.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 05.

hirdetés

Teljesen felháborodott a Szülők az európai gyermekkorért Facebook-oldal szerkesztője azon, hogy az egyik ismerőse negyedikes gyermekétől mit kérnek számon az iskolában. A Facebookra posztolt kép szerint abból kell dolgozatot írniuk a diákoknak, hogy a legtöbb ember számára teljesen ismeretlen növények milyen napszakban nyílnak.

A hozzászólók és a poszt szerzője szerint rendben van, hogy ezt beteszik a tankönyvbe, de mindenki egyetért abban, hogy nem kellene számon kérnie a tanárnak.

A teljes poszt:

Kétgyerekes barátném engedélyével osztom meg a mellékelt képet. Negyedikes gyermeke az eheti második (!) természetismeret dolgozatot ebből fogja írni, így ma délután 5 után, 8 órányi iskolát követően ezt fogják magolni. Nem az érdekel, milyen szerző az, aki beletesz egy ilyet a negyedikes könyvbe (természetismeret, OFI kísérleti tankönyv), fizetnek neki, a többi nem érdekli. De miféle tanár kéri ezt számon?

Itt egy idézet a hatályos alsó tagozatos kerettanterv bevezetőjéből:

hirdetés

"A tanítási tartalmak feldolgozásának folyamatában – élményszerű tanulással, problémahelyzetekből kiinduló izgalmas tevékenységekkel, kreativitást ösztönző feladatokkal – fejleszti az alapvető képességeket és alapkészségeket, közvetíti az elemi ismereteket, szokásokat alakít ki."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk