/szempont/sokszor-hianyzik-magyarorszag-de-nem-alternativa-szabina-9-eve-el-hollandiaban-es-sikeres/
hirdetés

SZEMPONT
A Rovatból
hirdetés

„Sokszor hiányzik Magyarország, de nem alternatíva” – Szabina 9 éve él Hollandiában, és sikeres

A magyar nő a Greenpeace nemzetközi központjában dolgozik már kilenc éve. Amszterdamban ment férjhez, született meg a kisfia, egy bérelt lakóhajón élnek, és boldogok.
hirdetés

Mózes Szabina 2005-ben kezdett el a Greenpeace aktivistájaként dolgozni, majd 2010-ben lehetőséget kapott a nemzetközi központban is. Szabina azóta Amszterdamban él, ma már holland férjével és kisfiukkal egy lakóhajón laknak, ahonnan hétvégente szemetet halászni indulnak csónakkal a csatornákon.

A szülei nem voltak tehetősek, de támogatták a tanulásban, és abban is, hogy külföldre menjen dolgozni. Anyaként, szabadúszóként igyekszik megállni a helyét a hétköznapokban.

Mindent egyedül ért el, 2009-ben egy amszterdami pozíciót pályázott meg, majd kiköltözött Hollandiába, 2010-ben megismerte későbbi férjét, nemsokára megszületett a kisfiuk is.

Később Miamiban próbálta ki a trénerkedést, nagyon nehéz volt a családjától külön, de megcsinálta. Szerencsére a férje maximálisan támogatta.

Önfejlesztés, érzelmi fejlesztés, érzelmi intelligencia, személyre szabott tréningek - szerinte erre nemigen van Magyarországon. Hollandiában, a Greenpeace-nél viszont nagyon is.

hirdetés

Voltak kudarcai is, amikor bérelt lakóhajójukon főzős workshopokat szeretett volna vezetni, de a városnézős vízi túrák szervezése sem jött be. A kisfia születése után szabadúszó lett. A férje 10 évet húzott le egy HR cégnél, de felmondott, hogy többet lehessen a kisfiával.

Lapozz a videóért:
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk