hirdetés

SZEMPONT
A Rovatból
hirdetés

Örökbefogadás: Röhrig Géza és Grecsó Krisztián is a kötelező tanfolyam eltörlése ellen érvel

Tompa Andrea és Kollár-Klemencz László is szerepel a videóban, ahol elmondják, szerintük miért fontos ez.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. június 03.

hirdetés

A szabadaHang petíciója kapcsán gyűltek össze azok az érintettek, akik a kormány tervezett, az örökbefogadással kapcsolatos törvénymódosításának egy pontja ellen tiltakoznak. A leendő örökbefogadó szülők által elvégzendő tanfolyam kötelezőségének eltörlése ellen emelik fel szavukat.

Tóth Krisztina, Grecsó Krisztián, Röhrig Géza, Tompa Andrea és Kollár-Klemencz László egy közös videóban mondják el, hogy szerintük miért kell a felkészítő tanfolyamnak továbbra is kötelezőnek maradnia és miért sodorhatja veszélybe ez a változtatás gyerekek, családok ezreit.

VIDEÓ: Röhrig Géza, Tóth Kriszta, Grecsó Krisztián, Tompa Andrea, Kollár-Klemencz László üzenete

A petíció kapcsán megkérdezett szakemberekkel, érintettekkel folytatott háttérbeszélgetések kapcsán elmondható: nincs olyan ember, aki ne támogatná a tanfolyam kötelező jellegének megtartását, és senki nem érti, hogy a választhatóvá tétel kinek és miért állhat érdekében. Egy olyan kiépült rendszerről, folyamatról van szó, ami évek óta jól működik a szakma és az érintett kör egybehangzó véleménye szerint. Ezt akarják most lerombolni, veszélyeztetve több ezer gyereket, épp megszülető vagy átalakuló családot - írják közleményükben.

Azt javasolják, hogy érdemes elolvasni Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár oldalán található hozzászólásokat, melyet követői válaszoltak az általa föltett kérdésre:

hirdetés

Senki nem érti, hogy miért pont ezt a 3-4 napot akarja a kormány megszüntetni, senki nem érti, hogy miért van erre szükség. Nincs mögötte pénz, nincsenek mögötte szakmai érvek - írják.

Ritka az, hogy emberek ennyire egyetértenek valamiben Magyarországon politikai hovatartozástól függetlenül, valamiért a kormány mégis fontosnak tartja ezt a módosítást.

Az országgyűlés várhatóan jövő héten szavaz a törvénymódosításról - írta a Szabad aHang a közleményében.

Fotó: illusztráció, forrása: Pixabay


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk