/szempont/kunetz-amennyiben-a-kormany-altal-ismertetett-oltasi-adatok-igazak-akkor-brutalisan-zarni-kellene/
hirdetés

SZEMPONT
A Rovatból
hirdetés

Kunetz: Amennyiben a kormány által ismertetett oltási adatok igazak, akkor brutálisan zárni kellene

Amennyiben nem, akkor a kormány a beoltottság ellen dolgozik – véli az egészségügyi elemző.
hirdetés

"Olyan tudományosan is igénytelen táblázatot közölt tegnap a kormány, amit eddig csak az egyik volt legnagyobb orvosbáró, az EMMI vezetőjének munkássága során láthattunk" - véli Dr. Kunetz Zsombor, aki szerint a vasárnap közzétett oltás utáni fertőzési és halálozási statisztika "sok mindenre alkalmas, a reggeli mosdó ügyek mellett sajnos leginkább arra, hogy elvegye a kedvet az oltások felvételétől".

Az egészségügyi szakértő a 444.hu-n publikált írásában azt nehezményezi, hogy a kormány eddig azt ígérte, hogy az oltások védenek a súlyos megbetegedésektől és a haláltól, most meg "idevernek" egy olyan táblázatot, amiben azt sugallják, hogy vannak, akik az oltások mellett is meghalnak a járvány következtében.

Hangsúlyozza, hogy a táblázatból nem derül ki, hogy milyen fertőzöttek és halottak adatait tartalmazza és hogy ezek az adatok hogyan képződtek, és hogy olyan időintervallum is szerepel benne, amikor szinte biztosan senki nem kapta még meg itthon a második oltását. Az első hazánkba érkező oltóanyag ugyanis a Pfizer/BioNTech vakcinája volt, az első oltást 2020. december 26-án adták be, így a második oltást legkorábban 2021 január 16-án kaphatta meg az első ember. Ugyanígy az sem tiszta Kunetz szerint, hogy hogyan szerepelhet a táblázatban olyan időpont (április 20.), amikor már ugyan megkaphatták az emberek a második oltást, de még egyik vakcina sem fejthette ki a hatékonyságát.

"Így olyan beoltottak adatait is beleszámolták a statisztika gyártásába, akik még biztosan nem voltak megfelelően védettek, hiszen a karjukról még a ragtapasz sem került le. Olyan ez, mintha az érzéstelenítő hatékonyságát nem annak hatásának beálltától, hanem azonnal vizsgálni kezdenék egy foghúzás kapcsán"

- írja.

A szakértő szerint a táblázat célja "lenyomni a nyugati vakcinák biztonságába vetett hitet, hájpolni a keleti, kevésbé ismert kínait az orosz mellett". Rámutatott, hogy a kormány által közölt táblázat számai a vakcinák hatékonyságával kapcsolatban sem a gyártók által, sem a tudományosan vizsgált és publikált adatokkal nincsenek pariban, az amerikai járványügyi központ által közzétett halálozási adatoknál például nagyságrendi eltérések vannak a magyar adatokkal szemben.

hirdetés
"Érdekes, hogy míg az elhunytak szomorú világstatisztikáját vezetjük, addig a saját kormányunk hogyan próbál az oltások felvétele ellen kampányolni. Mert ez a táblázat semmi másra sem jó, mint az oltásellenesek táptalajának hizlalására, amit kásleri igényességgel tákoltak össze. Amennyiben pedig, valahogy mégiscsak igazak lennének a kormányzati adatok, akkor a helyzet még szomorúbb, hiszen az azt jelentené, hogy úgy nyit a kormány, hogy biztosan tudja nem képes garantálni az állampolgárai biztonságát, tudatosan veszélyezteti azokat. Akárcsak 35 évvel ezelőtt a szovjet hatalom a csernobili atomkatasztrófa kapcsán."hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk