/szempont/gyilkossag-ugyan-mar-hat-o-csak-panikba-esett-nem-akart-rosszat/
hirdetés

SZEMPONT
A Rovatból
hirdetés

Gyilkosság? Ugyan már! Hát ő csak pánikba esett, nem akart rosszat!

Szinte minden hétre jut egy brutális hír, nők elleni erőszak, családirtás, abszurd bírósági ítéletek, elkövetők, akiknek a jogai sérültek. Az ő jogaik. Hát kit érdekelnek, ugye, az áldozatok jogai?

Link másolása

hirdetés

Csak segíteni akart neki, ezért verte fejbe hétszer baltával az alvó nőt.

Az ügyvédje szerint csak a segítségnyújtás vágya vezette a férfit. Nem akart ő semmi rosszat. Csak segíteni. Hiszen az ő történetük annyira szépen indult. Hát hogy akart volna ő ártani annak a nőnek. Ő csak fejbe verte baltával, aztán elment biciklizni. De ő rendes ember, mert feladta magát. Így tulajdonképpen meg is megmentette a nő életét. 12 év, ezért? Ez igazságtalan.

Nem bántotta ő Csengét, hát hogy tenne ilyet! Eszméletlenül találta az ösvényen, félig meztelenül. Neki ehhez igazán semmi köze, de nem volt sem szívverése, sem pulzusa. Pánikba esett, érthető, félt, hogy megint eljárás indul ellene, mert van már egy, nem lenne jó még egy. Hát ez érthető. Ott ült a lány teste mellett háromnegyed órán át! Háromnegyed órán át! És ott volt a vízakna. Beledobta. Meztelenül. Fejjel lefelé. Ő arról nem tehet, hogy a lány élt még. Azt hitte, meghalt. Nem akarta, hogy meggyanúsítsák a megölésével. Ez nem gyilkosság. Ez gondatlanságból elkövetett emberölés.

Ő annyira szerette a nőt, két hónap után megkérte a kezét is. Pedig ledér nőszemély volt, de ő, a szerető férfi megbocsátott, mert eszelősen szerette az asszonyt. Elképzelhetetlennek tartja, hogy ő a nő életére tört volna.

Hát megverte, egy kicsit, de ő nem emlékszik semmire. Képszakadás. Ivott ugyanis.

hirdetés

De a nő sérülései amúgy sem annyira komolyak, mint amilyennek a nyilvánosságra került képeken tűnnek. Nem kell tőle félnie, hát ő annyira szerette azt a nőt! És ő mégis közzétette azokat a fotókat, amiken sokkal rosszabbul fest a verés után, mint amúgy, de még azt is, hogy ki tette ezt vele. Hát az a hálátlan nő megsértette a személyiségi jogait! 5 millió, minimum jár neki ezután. Kártérítés.

Olyan kampány indult ellene, szinte már Hannibálként kezelik. Pedig ő semmit nem csinált. Ő csak a húsfeldolgozóban feldarabolta, ledarálta, elégette, majd szétszórta a felesége maradványait a réten. De ő nem gyilkos. Megrázta a vállát, hogy térjen észhez. Elszakadt a blúz. De ő soha nem bántotta. Ez nem bántalmazás. Ő le lett járatva. És a szakmája is. Hét év. Pedig ő nem is csinált semmit.

Megunta a "szeretősdit", szakított vele. A többi szeretőt elő se vették! Pedig ő nem csinált semmit. Az a használt fecskendő, amit a kocsijában találtak, és amiből épp ugyanazok a műtéti altatószer-maradványok kerültek elő, amikkel elkábították a nőt, mielőtt leöntötték volna maró lúggal, ez pusztán a véletlen műve. Ő keresztény, nagycsaládos ember. 11 év. Az ő életéből. Micsoda igazságtalanság. Ahogy az is, hogy a büntetőeljárás során sérült a jogorvoslathoz fűződő joga. Újra a Kúria elé kell kerülni ennek az ügynek. Kell az igazságszolgáltatás.

Igen, itt tartunk most. A jogaik. Az ő jogaik. Az elkövetőké. Azok sérültek.

Az áldozatok? Velük ki foglalkozik? Mi van a 17 éves Csenge jogaival? Neki ki szolgáltat igazságot? Senki.

A bíróság kimondta, Roland gondatlanságból elkövetett emberölésben bűnös csupán, amiért mindössze négyévnyi börtönbüntetésre ítélték, de mivel a férfi már 30 hónapja ül előzetes letartóztatásban, és a négy év kétharmada két hónap múlva egyébként is letelne, büntetve pedig még nem volt, ezért az előzetes letartóztatás megszüntetése mellett döntött a törvényszék. Szabadon sétált ki a bíróságról.

Orosz Bernadett bántalmazója a mai napig szabadlábon van, vígan éli életét, és előfordulhat, hogy a bíróság még majd a nőt kötelezi arra, hogy fizessen a férfinak személyiségi jogai megsértése miatt. Mert közzétette a róla készült felvételeket a támadás után. Mert elárulta, ki tette ezt vele. Az, hogy ő a mai napig nem épült fel teljesen a történtek után, hogy már csak alig két hétig, március 18-ig tart az a távoltartási végzés, amit a Salgótarjáni Járásbíróság tavaly novemberben rendelt el a volt barátja ellen, az nem számít. Ez mintha nem érdekelne senkit.

Hogy ő tart ettől az embertől. Hogy felmerül, vajon ki fogja megvédeni, ha a férfi megint felbukkan, és mondjuk bosszút akar állni.

A nő, akire barátja baltával támadt, súlyos egészségkárosodást szenvedett, maradandó fogyatékossága lett. Soha sem lesz már az ő élete sem olyan, mint azelőtt. A férfi meg jó magaviselettel pár év múlva szabadul. Ahogy a darnózseli hentes is. 7 évet kapott. Megölte, feldarabolta, elégette gyermekei anyját, majd szétszórta egy a házához közeli réten a maradványait. A nő és a hozzátartozói jogai és igazsága nem számít.

Renner Erika 2013-ban brutális támadás áldozata lett, de esélye sincs feldolgozni a traumát, mert folyamatosan bíróságra jár, folyamatosan küzdenie kell az igazáért. Az ő jogai, az ő élete kit érdekel?

Ugyan minek kell még történnie, hány nőnek kell még szenvednie, meghalnia, hogy végre valami változás történjen? Mi kell ahhoz, hogy végre ne az elkövetők, hanem az áldozatok igazsága számítson?! Van egyáltalán esély a változásra ma Magyarországon? 


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk