/szempont/endredi-balint-kerekesszek-fesztival-beteg/?pg=2
hirdetés

SZEMPONT
A Rovatból
hirdetés

A rák sem ijeszti meg Bálintot, a kerekesszékes fesztiválkirályt – azt mondja, meggyógyul, mert van célja

hirdetés

Úgy segíthet, ha ő jól van

Bálint nagyon örülne, ha hazamehetne, de ahhoz meg kellene erősödnie, és az otthoni körülmények sem adottak ehhez. Albérlete ugyan van, amit imád. Amerikában élő apja fizeti a bérleti díjat, de szüksége lenne megbízható gondozóra délelőtt és délután is és valakire, aki bevásárol. Mindezt úgy, hogy a koronavírust nehogy elkapja. Pénze annyi van, ami ennivalóra elég, gyógyszerekre, segítőre nem jut és orvosi segédeszközökre sem, amik segítenék a mozgását.

Most az a legfontosabb, hogy nyugodt legyen. Nem szabad, hogy a pulzusa felszökjön. El akar kerülni minden pánikrohamot.

„Tanulmányozom a betegségem. Azt is, hogy a testi bajok mögött milyen lelki gondok lehetnek. Sokat segített, hogy érzelmileg kiegyensúlyozottabb vagyok. Örülnék olyan tanácsoknak, hogyan erősíthetném az immunrendszerem, hogyan lehetnék még jobban.

Alapvetően én szeretek segíteni másoknak, de ahhoz előbb nekem kell jól lennem. Ehhez pedig most be kell látnom, nekem is segítségre van szükségem.”

Pozitív szemléletével, tanácsaival rengeteg embernek segített, ez nagyon fontos neki. A gyógyulását is segíti, hogy másokon akar segíteni.

„Egyesületet tervezünk egy barátommal. Az alapító okirat már megvan. Olyan támogató csapat leszünk, ahol rászorulóknak osztunk maszkot, segítünk eljutni egyik helyről a másikra, tanácsot adunk. Van már orvos, pszichológus, sofőr, teológus és szocmunkás is a csapatban.”

Szeretne majd iskolákban beszélni az életéről, ha meggyógyul, és számos célja van, de mindent csak a maga idejében.

„Már öt éve halottnak kéne lennem a könyvek szerint, de én úgy érzem, legalább 55 évig fogok élni. Biztos vagyok benne, hogy ki fogok jönni ebből, igyekszem minél előbb. Van célom, nem adhatom fel, mert segíteni akarok.”

Minden apró segítségnek nagyon örülne Bálint.

Ha támogatnád, így megteheted:

email címe: balintendredi@gmail.com

Számlaszáma: 11773315-00779472-00000000

OTP BANK Endrédi Bálint

Fotó: Bor Zoltán
  

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk