hirdetés

SZEMPONT
A Rovatból
hirdetés

Alapvetően kétféle ember létezik: az önző, és aki másokat is lát saját magán kívül

Aki negatív és aki pozitív. A többi csak ezek árnyalata. Vélemény.
Olvasói levél - szmo.hu
2018. augusztus 27.

hirdetés

"Életem során sokféle területen, sokféle emberrel dolgoztam együtt, sokféle munkakört kipróbálhattam. Több helyen éltem, rengeteg embert megismertem és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem.

És rájöttem, hogy alapvetően kétféle ember létezik: a negatív és a pozitív. A többi csak ennek a kettőnek valamilyen árnyalata.

Mert alapvetően tényleg kétféle ember van: akin tudsz segíteni, és akin nem.

Aki megköszöni a segítséget, és aki nem.

Aki meghálálja a segítséget vagy hálából máson segít, másoat karol fel, és aki azzal hálálja meg a segítségedet, hogy az első adandó alkalommal hátba szúr, elárul, palira vesz, kisemmiz.

hirdetés

Kétféle ember van: egy, akinek ha elmondod, mi a feladat, gondolkodik rajta, kérdez róla, megoldást keres, azt mondja, oké, vagy azonnal nekilát, és megcsinálja. A másik bármilyen feladatot adsz neki, lehetetlenkedni kezd és azt kezdi magyarázni, miért NEM lehet megcsinálni; aki másra lőcsöli a saját munkáját, aki elsunnyogja, elszabotálja a feladatait, aki annyi időt tölt hőbörgéssel, hogy miért pont ő, miért pont azt és miért pont akkor, amennyi idő alatt már meg is csinálhatta volna.

Egy, aki csak panaszkodik arra, hogy nincs munkája, aztán akárhogy próbálsz segíteni neki, semmi sem jó, a fizetést kevesli, a munkaidőre húzza a száját, nem hajlandó kimozdulni otthonról a munka miatt vagy ezerféle kifogást talál ki, miért nem fogja elvállalni a munkát. És a másik, aki hálás a lehetőségekért, aki a szar melót is elvállalja ideiglenesen, hogy mindenképpen legyen munkája, amíg jobbat nem talál. Aki megköszöni a segítségedet, és él vele, és nem fog azzal beégetni, hogy el sem megy egy lebeszélt állásinterjúra.

Alapvetően kétféle ember van: akiben megbízhatsz, és akiben nem.

Aki csak okoskodik, és aki valóban okos.

Aki szereti rákényszeríteni másokra az akaratát, a gondolatait, az életmódját, az ízlését. És az, aki számára az az érték, ha nem teljesen egyforma minden ember.

Mert alapvetően kétféle ember van: egy, aki csak dumál a szabadságról, vagy még csak enm is dumál róla, és a másik, aki mellett szabad lehetsz, aki mellett önmagad vagy.

Igen, tényleg kétféle ember van: aki megfojt a kapcsolatban, és a másik, aki élni, lélegezni hagy.

Aki önző, és aki képes az önzetlenségre.

Aki szinte mindent sötéten lát, és a másik, aki arra törekszik, hogy a jót is észrevegye.

Egy, aki elmegy az utcán fekvő ember, a padon magába csúszott beteg, a hajléktan, az epilepsziás mellett. És a másik, aki lehajol, segíteni próbál, aki nem hagyja a földön a porban fetrengeni azt, aki odakerült, aki rosszul van.

Lehet, hogy túlzásnak tűnik, de alapjában véve valóban csak kétféle ember van: egy, aki semmiből nem tanul, és egy, aki szinte mindenből.

Egy, aki soha, semmiben nem hajlandó változtatni, és a másik, aki törekszik a változásra.

Egy, aki másokból él, és egy, akiből mások élnek, vagy akiből valaha már megpróbáltak élni.

Egy, aki álszent, és egy, aki tudja magáról, hogy nem szent.

Egy, aki képtelen motiválni, és a másik, aki inspirálja a környezetét.

Egy, aki a beledet kitapossa, annyi mindent akar magának, és a másik, aki szívesen ad neked a sajátjából, ha arra van szükséged.

Alapvetően kétféle ember van: az egyik, aki semmit nem akar érteni, és a másik, aki egész életében tanul. Aki nem tudja, mi az igazi szeretet, és a másik, aki megosztja veled az érzelmeit."

És te erről mit gondolsz?


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk