hirdetés

SZEMPONT
A Rovatból
hirdetés

A Bush-lányok levelet írtak az Obama-lányoknak

Az ikrek leírták, mire számítsanak a Fehér Ház elhagyása után, és tanácsokkal látták el őket, hogyan kezeljék a helyzetet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. január 13.

hirdetés

Az Obama-család január 20-án, pénteken hagyja el a Fehér Házat, az új amerikai elnök, Donald Trump beiktatásának napján. Mivel nyolc év alatt a hétköznapinak egyáltalán nem mondható épületben éltek – sőt szinte ott váltak felnőtté -, George W. Bush hasonló cipőben járó két lánya most nyílt levelet írt nekik, mire számítsanak a kiköltözés után és jó tanácsokkal látták el őket arról, hogyan kezeljék a helyzetet.

A Time magazin honlapján közölt hosszas írásban a most 35 éves volt elnöki ikerpár, Jenna és Barbara Bush megosztották élményeiket azzal kapcsolatban, milyen élet vár majd az Obama-lányokra.

„Most éppen azon vagytok, hogy csatlakozzatok egy másik ritka klubhoz, az elnökgyerekekéhez”

– írták, majd azzal folytatták, hogy „de olyan sok minden van, amit várhattok. Ti írjátok majd az életetek történetét híres szüleitek árnyékán túllépve. De mégis örökké magatokkal cipelitek az elmúlt 8 év élményeit.”

Jenna és Barbara kifejtették azt is, hogy amikor 2008 novemberében Barack Obama és családja először találkozott Bush elnökkel a megnyert választások után, ők ketten direkt hazarepültek New York-i és baltimore-i munkahelyeikről, hogy bemutassák nekik a rezidenciát: a híres Lincoln-hálószobát és azokat a hálókat, amelyekben valaha ők aludtak. Valamint bemutatták nekik a házfenntartó alkalmazottakat – a virágkötőket, a komornyikokat, a házvezetőket –, vagyis mindenkit, aki „elkötelezett azért, hogy ezt a történelmi házat az otthonunkká tegyék”.

hirdetés

Ezután felidézték, Malia és Sasha miken mentek keresztül 2008 óta. Többek között Nelson Mandela cellájában állhattak Dél-Afrikában, Libériába és Marokkóba utaztak, hogy elkísérjék édesanyjukat, aki a nők oktatásának fontosságáról beszélt. Szerintük olyan más lányokkal találkoztak ott, akik „látták magukat bennetek, látták, kivé tudnak válni, ha folytatják a tanulást”.

A megszámlálhatatlanul sok utazás alatt viszont „ott voltatok egymásnak. Csak úgy, mint mi”. Majd levelükben megírták, hogy milyen jó tanácsokat fogadjon el tőlük a 18 éves Malia és a 15 éves Sasha.

1. Sose felejtsék el a Fehér Ház dolgozóit

A Bush-lányok elmesélték, hogy nagyapjuk elnöki beiktatásán, amikor ők még csupán 7 évesek voltak, Nancy, a Fehér Ház virágosa bevitte őket a hidegről és gyönyörű csokrokat készített velük papájuk éjjeli szekrényére. 20 évvel később ugyanez a Nancy volt, aki felvirágoztatta Jenna esküvőjét. „Törődjetek a saját Nancy-tekkel” – írják.

Kitértek külön a biztonsági testőrökre is, akik a Bush-lányokat még az első randijukra is elkísérték: szerintük nehéz lehetett tiniként az Obama-lányoknak is megélniük, hogy lépten-nyomon a közelükben voltak, de felhívják a figyelmet arra, hogy ezzel életük fontos pillanatainak részeivé váltak és az életüket kockáztatták értük.

2. Élvezzék a főiskolát

Úgy vélik, ezt fogják tenni a lányok, mert ott már nem lesz a vállukon a világ terhe. „Fedezzétek fel a szenvedélyeiteket. Tudjátok meg, kik vagytok. Kövessetek el hibákat, mert megengedett” – fejtették ki, majd hozzátették, hogy ápolják a barátságaikat is.

„Akik elítélnek benneteket, nem szeretnek titeket, de a hangjukra nem szabad figyelnetek. Inkább a saját szívetek az, ami számít”

– írták a nem csak Firt Gyermekeknek megszívlelendő tanácsot.

3. Vigyétek magatokkal útravalóul a látottakat

Végezetül arra kérték Maliát és Sashát, hogy minden, amit tapasztaltak, miközben édesapjuk vezette az Egyesült Államot, segítse őket abban, hogy pozitív változást idézzenek elő a világban. Saját életükből azt a példát hozták fel, amikor egyszer egy ritka betegségben szenvedő kislányt látogattak meg – idősnek nézett ki, pedig valójában nagyon fiatal volt. Édesanyja bevallotta nekik, hogy nem biztos, a gyermeke meg fogja élni azt, amikor már gyógyítani tudják a betegségét. Ezután állítólag Barbara egyből szakot váltott az egyetemen, és az „életét is új irányba terelte”.

Utolsóként pedig azzal zárták levelüket, hogy a 8 év alatt rengetegszer meg kellett tapasztalniuk, hogy olyan emberek kritizálták a szüleiket, akik nem is ismerik őket. Vagy hogy Barack és Michelle Obamát szalagcímekre alacsonyították le. „Szüleitek, akik minden dolguk elé helyeztek titeket, nemcsak megmutatták nektek a világot, hanem nektek is adták”. „Mint mindig, szorítani fognak nektek, ahogy elkezditek életetek új fejezetét. Ahogy mi is.”

Forrás: Time

Címlapfotó forrása: Barack Obama Facebook-oldala

Ha érdekes volt, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk