hirdetés

SZEGED

Szegeden már sétálhatsz a Vadasparkban, a Füvészkertben, egyre több hely terasza nyit ki

Vezetett városi sétán ismerkedhetsz a különleges épületekkel és történetekkel, kerékpárral felfedezheted a romantikus folyópartot, vagy élvezheted a napsütést a teraszokon fagyizva.
Fotók: Papdi Balázs - szmo.hu
2020. május 12.

hirdetés

„Szeged szebb lesz, mint volt” – olvasható egy idézet a Városházán. A szegedi Nagyárvíz után közölte ezt Ferenc József. A jelenlegi helyzetben is elmondható, hogy Szeged újjá fog éledni, hiszen a város számos lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra. A járvány után végre megint van lehetőség kicsit kimozdulni, és biztonságban, a szabadban tölteni egy kis időt.

A Napfény városában is egyre több étterem, cukrászda és kávézó nyitja meg teraszait. A lazulás és energiagyűjtés után pedig felfedezheted a város szépségeit. Egy séta során a belváros épületeit is megcsodálhatod, de ha egy kis természetközeli élményre vágysz, akkor menj át a hídon és járd körbe az Erzsébet-ligetet, a Gergő-ligetet, vagy fedezd fel a Holt-Maros partján lévő ösvényeket. A várost körülvevő töltés nagy túrára invitál, de akár a Tiszáról is megcsodálhatod a várost.

Szegeden minden szolgáltató és létesítmény kiemelten figyel a biztonságra, így nyugodtan kimozdulhatsz. Indulás előtt érdemes tájékozódni az új házirendekről, szabályokról a szolgáltatók honlapján és Facebook-oldalán.

Íme néhány tipp, merre indulj:

A szegedi Vadaspark a világ minden tájáról mutat be állatokat. A fajvédő programban való részvételének köszönhetően több olyan különleges fajjal is találkozhatsz, melyek Magyarországon csak itt találhatóak meg. Minden évben sok apróság születik, most is több kicsit láthatsz.

hirdetés

Bővebb információk ITT

A szegedi Füvészkert tökéletes hely a kikapcsolódásra, itt csend, zöldellő fák, madárcsicsergés, nyugalom, gyönyörű növényzet vár. Ráadásul rengeteg tudást is megszerezhetsz, hiszen az egyetem tartja fenn a füvészkertet. A védett növények mellett többek között találkozhatsz gyógy- és fűszernövényekkel, vagy megcsodálhatod az indiai lótuszt.

Bővebb információk ITT

A várost felfedező kulturális Élményséták is elindultak. Most több biztonsági szabály is vonatkozik a résztvevőkre, és korlátozott létszámban lehet rá jelentkezni.

Bővebb információk ITT

Az Erzsébet-liget felújított futópályája és kinti edzőtermei kiválóak a kültéri sportokhoz. A közeli Tisza pedig a vízi sportokat kedvelőknek nyújt kikapcsolódási lehetőséget, például a kajak- vagy kenubérléssel.

A kerékpáros felfedezésre is ideális Szeged, hiszen nincsenek nagy emelkedők és városszerte szinte mindenhol kijelölt kerékpárutat találsz. Kövesd a Tiszát bármelyik irányba, azonban ha a torkolat felé indulsz, a töltésre érve egy idő után nem lesz körülötted más, csak a nyugodt, csodás természet, a folyó és a madárcsicsergés.

Kerékpár bérlési lehetőségek ITT

Teniszezni is lehet, jelenleg Újszegeden a felújított Erzsébet-ligetben, a Szeged Városi Tenisz Klub-ban van rá lehetőség.

Látogatás előtt mindenképpen érdeklődj ITT

Az agytekervényeidet is megmozgathatod a városjátékokkal. Lehetsz detektív, aki a város rejtélyeit oldja meg a Rejtélyek Háza programjain, vagy végigtanulmányozhatod a város titkos oldalát az Urbango kalandjaival. Ráadásul mindezt a szabadban.

Bővebb információk ITT és ITT

Szeged készül a nyárra is. Hamarosan megnyílnak a strandok, fürdők és lehet majd sétahajózni, Kisvonatozni is. A Sziksósfürdő Strand és Kemping május 22-től várja a vendégeket. A szállodák és panziók is készülnek. Érdemes a honlapjaikat figyelni.

A szegedi lehetőség összeállításában a Szegedi Tourinform Iroda volt a Szeretlek Magyarország segítségére. A honlapjukon további információkat, érdekességeket találsz.

És hogy milyen volt a májusi "nyitás" Szegeden, azt fotósunk képeivel meséljük el. A belváros ragyogó időben fogadta a látogatóit. Megteltek a teraszok, sokan sétáltak, élvezték a jó időt.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk