hirdetés

SZEGED

Páratlan acélszobrok vették birtokba a szegedi REÖK termeit

Az 'Acélos történetek' című tárlaton különleges anyagokból készült műveket láthatsz a palota összes kiállítótermében.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. július 13.

hirdetés

Különleges, acélszobrászati alkotásokkal nyitja újra kapuit a járványhelyzet után a REÖK. Az „Acélos történetek” című tárlaton - a K-ARTS Művészeti Alapítványnak köszönhetően - az érdeklődők csaknem félszáz különleges, acélból és egyéb fémötvözetből készült művet láthatnak a palota összes kiállítótermében.

A KÉSZ Csoportnál a művészetek felkarolása több évtizedes múltra tekint vissza, e mecenatúra program részeként hozták létre az elsősorban képző- és iparművészetre összpontosító K-ARTS Művészeti Alapítványt. Képzőművészeti gyűjteményük legunikálisabb része az acélszobrokat és az egyéb indusztriális alapanyagból készült műalkotásokat felvonultató kollekció. A szobrok jelentős része az alapítvány által szervezett Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozionon készült, ahol a művészek hosszú évek óta alkothatnak egy különleges atmoszférájú közegben.

A tárlaton bemutatott majdnem félszáz alkotást különböző fémötvözetek, egyedi megmunkálási technikák, valamint sokszínű tematika és méret jellemzi.

A művek között akadnak olyanok is, melyek súlya meghaladja a negyed tonnát.

Hazai és nemzetközi művészek is bemutatkoznak - mások mellett Barabás Márton, Bukta Imre, Demcsák Dóra Vanda, Collin Hope vagy Meghan Salgaonkar munkái is láthatók. Dr. Nátyi Róbert, a REÖK vezető kurátora elmondta: a mostani kiállítás egy rendkívül érdekes szegmensét mutatja be a magyar képzőművészetnek, hiszen a nagyközönség számára nem szokványos matériáról van szó. Sokáig elképzelhetetlennek tűnt, hogy az acél - ami inkább ipari - és építőanyag, akár nemes szobrok alapanyagául is szolgálhat, ám a mostani tárlat is jól mutatja, hogy művészi fantáziával és kreativitással milyen elképesztő alkotások születhetnek.

hirdetés

Az „Acélos történetek” című nem mindennapi tárlat szeptember 27-ig látható.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk