hirdetés

SZEGED

Már az apák is bemehetnek a császármetszésre Szegeden

Régóta szerették volna ezt a párok.
Képünk illusztráció, forrás: Pixabay - szmo.hu
2019. december 11.

hirdetés

Nem lesz egyedül Szegeden a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján az az édesanya, akinek a kisbabáját császármetszéssel segítik világra.

Több hónapnyi engedélyeztetés és ügyintézés után december 9-től az édesapák is jelen lehetnek

- írja a Délmagyar.

Németh Gábor tanszékvezető egyetemi tanár, igazgató elmondta a lapnak,

hogy a párok részéről régóta igény mutatkozott, jogosan, hiszen az ország több szülészetén is lehetőség van erre.

hirdetés

Az orvos azt is elmondta, hogy a szülések 70 százalékán jelen szeretne lenni egy hozzátartozó, aki nem feltétlenül a férj, hanem például a leendő nagymama. Ehhez viszont minden esetben az édesanyának is hozzá kell járulnia.

"Valószínűleg a csá­szár­metszé­sen ennél kevesebben szeretnének majd részt venni, hiszen a műtői környezet má­­sabb, mint a vajúdószobában ül­­ni a feleséggel.

Természetesen akkor jön ki a férj a műtőből, amikor csak szeretne, pél­­dául, ha rosszul érzi magát. Bár ők semmit nem látnak a be­­avatkozásból, az édesanya fejénél lehetnek, a többi részt paraván takarja."

Arról is beszélt a Délmagyarnak, hogy az az intézkedés is a családbarát koncepció része, mert más érzés az édesapának, amikor ő is láthatja azonnal a gyermekét, és nem csak később, már pólyában, a szobában. Azt is elmondta, hogy steril öltözékben lehet a műtőbe venni, ezt az apák a helyszínen egy automatából tudják megvenni.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk