/szeged/kolaval-locoslgatott-monster-szendvics-szegeden/
hirdetés

SZEGED

Brutális tépettmalachúsos szendvics, amit kólával locsolgattak

A SunsEaty bloggerei megtalálták Szeged egyik legjobb szendvicsét. Ez úgy, ahogy van hibátlan, tényleg minden street food-őrültnek kötelező kipróbálni.

Link másolása

hirdetés
G&B, azaz Gergő és Bandi. Két ember, akiket a közös szenvedélyük, a hamburger és a Forma-1 hozott össze. Az egész valahogy úgy kezdődött, hogy a munkahelyi ebédszünetekben tett felfedező utak során szerzett kulináris élményeket igyekeztek a kollégákkal is megosztani. Aztán arra gondoltak, hogy szélesebb kört is érdekelhet, hogy hová érdemes betérni, ha valaki gyorsan szeretne enni valami igazán finomat...

Elsősorban Szegeden, vagy bárhol máshol, ahova eljutnak. Az élményeiket pedig közreadják a SunsEaty blogon.

Tavaly januárban jártunk először a Monsterben, amikor felfedeztük, hogy a belvároson kívül is van élet, vagyis, hogy a Vásárhelyi Pál utcában is lehet igazán finom hamburgereket találni. Azóta eltelt némi idő, és nemrég egy mind külsejében, mind tartalmában megújult étlappal álltak elő, amelyen sok emblematikus street food is helyet kapott. Természetesen mi azonnal utánanéztünk, mit érdemes enni, ha éppen a városnak eme részén van ebéd tájt dolgunk.

A legszembetűnőbb változás itt jártunk óta, hogy elkészült a terasz, bár az időjárás ősziesre fordultával egyre kevésbé tudunk már a szabadban üldögélni. Az üzemeltető-tulajdonos, Mizsik Attila azonban máris újabb nagyszabású terveket szövöget, ugyanis egy újabb egységgel készül bevenni a belvárost. Hamarosan tehát tovább színesedik a városközpontban fellelhető hamburgerezők és street food gyorséttermek palettája.

A kínálat meglepően széles lett burgerek és más utcai kaják terén, ezért nem volt könnyű választani. Van itt Doctor Cheese szendvics panírozott camembert sajttal, bacon chipsszel és rukkolával, Beef Wrap egészben sült marhapofa csíkokkal és pico di gallóval, no meg sokak nagy kedvence, a Philly Cheesesteak. Mi végül egy Crazy Bob burger mellett tettük le a voksunkat. Ez voltaképpen egy "juicy lucy", ugyanis a hús belsejében kéksajt és olasz mozzarella rejtőzik.monster_teraszmonster_hambi1monster_hambi3

Már első harapásra érződik, hogy a sajtok pikánsan sós ízt kölcsönöznek a majd húszdekányi pogácsának. A színtiszta marhahús egyébként kellemes darab, most még jobban ízlett, mivel a szerkezete lazább volt. A hús tetején olvasztott cheddar sajt és két szelet csemegeuborka (már nem kígyóuborka!) csücsült. A buci nagyon könnyed, a rajta lévő finom házi szósszal önmagában is élményt nyújt. A burger mellé egy kellemesen majonézes coleslaw saláta és steakburgonya érkezett. A krumplit muszáj kiemelni, mert mind állagra, mind fűszerezésre kiváló. Nagyot léptek ezen a téren is előre.

hirdetés

Ha meg kellene neveznünk az idei év slágerét, akkor jó eséllyel a Pulled Pork szendvics lenne a befutó. Éppen ezért második választásunk a tépett malacra esett. A rendelés egy hatalmas deszkán érkezett. Ezen helyett kapott a már jól megszokott serpenyő az ínycsiklandozó tépett malac szendviccsel és coleslaw salátával, mellette pedig a steakburgonya fritőzben tálalva. Az egészet nagyon gusztusosan rendezték el a tálcán. A köreteket egyébként mi válogathatjuk össze: coleslaw helyett kérhetünk friss salátát, a steakburgonyát pedig helyettesíthetjük sima hasábburgonyával vagy akár illatos jázmin rizzsel is. (De ne tegyük!)

Ha alulról kezdjük el a szendót szemügyre venni, először majonézes káposztasalátával és rukkolával találkozunk. A coleslaw nem hétköznapi, ugyanis tormával dobják fel, ezáltal egy leheletnyi csípősséget csempésznek bele, amit kellemesen kiegészít a mazsola édesebb íze. Ez utóbbi a recept szerinti cukrot is kiválóan helyettesíti.monster_szendvics1monster_szendvics2

Bármennyire is finom a coleslaw, a főszerep vitathatatlanul a szálaira tépett malaclapockának jutott, amely végtelenül omlós és szaftos, azonfelül annyira karakteres, hogy evés után még hosszú ideig előttem lebegett az íze. Mint megtudtuk, pecsenyelé helyett kólával locsolgatják sütés közben. A malacot ropogós ciabattába rakják, amivel meglepően jól működik. A hús tetején olvasztott cheddar sajt és barbecue szósz volt. Ez a szendvics úgy, ahogy van hibátlan, tényleg minden street food őrültnek kötelező kipróbálni.

Ami az árazást illeti, a street food étlapról minden tétel 2640 forintba kerül, ez alól csak a Csirke fajitas (2190 Ft) és a Beef Wrap (2290 Ft) jelent kivételt. Nos, az árak a legutóbbi látogatásunk óta láthatóan meglódultak, mindazonáltal csak finomakat ettünk, úgyhogy a kedves kiszolgálást és a kapott mennyiséget is figyelembe véve, érdemes az újdonságokat saját magatoknak is letesztelni. Mi egyébként hétfőn mentünk, mivel a hét első két napján 15-17 óra között 25% kedvezmény jár minden hamburger után.

Ha tetszett az írás, oszd meg másokkal is!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk

hirdetés


Link másolása

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk