hirdetés

SZEGED

Kertészkedni tanítanak a szegedi Füvészkertben a komposztálástól a gyógynövény-ültetésig

Itt a tavasz, és ez remek alkalom arra, hogy te is megismerkedj a kerttervezés alapjaival, a talaj előkészítésével, és ha csak egy erkélyed, vagy ablakpárkányod van, azon is nekikezdhetsz a növénynevelésnek.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. március 03.

hirdetés

Szeged nem csak a napfényéről, hanem virágos tereiről, parkjairól is híres. A város egyik látványossága egy csendes, nyugodt kert, ahol a keleti növények jól megférnek a trópusiakkal, ahol a rovaroknak külön épületük van, ahol a gyerekeknek is jut játszósarok, vagy a romantikára vágyóknak rózsával körülvett kis pavilon.

És most már nem csak mindezek felfedezéséért érdemes a Füvészkertbe ellátogatni. A Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében hasznos tudásra is szert tehetsz, ha csatlakozol tavaszi programsorozatukhoz.

Már akár pár cseréppel vagy balkonládával is el lehet kezdeni a kertészkedést.

És hogy garantált legyen a sikered, ebben segítenek a szakértők a március 7-én induló tanfolyamukkal.

hirdetés

Mint írják, mindenkit várnak, aki kedvet érez a kertészkedéshez, azonban eddig még nem volt bátorsága belekezdeni, vagy már kertészkedik ugyan, de ismereteit szeretné bővíteni a témában. Az elméleti ismeretek mellett a gyakorlati tudás megszerzésében is segíteni fognak.

Talaj, a kertészkedés alapja: Amin nem érdemes spórolni, de meghálálja a befektetett energiát; szükséges talajmunkák és talaj-javítások alkalmazásának lehetőségei. Hasznos tudnivalók cserepes növények nevelésében használható termesztő közegekről, a tápanyag utánpótlás módjairól. Zöldség- és tápnövények termesztése a kiskertben.

Komposztálás egyszerűen kis és nagyléptékben: Növényvédelmi alapismeretek - A komposzt készítés lehetőségei kiskertben és akár egy vödörben is. Kertészeti “divathullám” a mikrobiológiai készítmények használata vagy valóban kiemelkedő fontosságú? Két legyet egy csapásra; újrahasznosítás és „humusz” készítés házilag. Betekintés a növekvő lények, vagyis a növények életműködésébe.

Neveljünk szép és egészséges növényeket - kórokozók és kártevők elleni védekezés hagyományos és környezetbarát módszerekkel: A korszerű növényvédelemmel kapcsolatos tudnivalók, növényvédő szerek, tápoldatok, műtrágyák. Mit mivel és hogyan érdemes permetezni? Az egyes növényvédelmi irányzatok és alkalmazási lehetőségei, alternatív védekezés módszerei a környezetterhelés csökkentésének szolgálatában.

Balkonkertészet: Új irányzat a kertészkedésben néhány négyzetméteren. Hogyan tudunk az erkélyen is sikeresen táplálék-, fűszernövényeket vagy éppen virágokat nevelni. A mit ültessünk, mivel és hogyan; faj- és fajta választási szempontok a környezeti tényezők figyelembevételével, kreatív módon.

Kerttervezési ötletek: Milyen szempontok alapján tervezzük meg a kiskertünket? Mire figyeljünk, hogy néhány év múlva is összhangban legyen kertünk? A kerti tó, sziklakert és egyéb látványelemek kialakításának lehetőségei. Tippek madárbarát- és lepkekert építéséhez, konyhakertek és gyógynövénykertek kialakításához változatos növénycsoportok választásával.

Gyógynövények a kiskertben: Minden növény gyógynövény? Melyiket is válasszam? Hitek és tévhitek a gyógynövények élettani hatásairól, felhasználásáról. Konyhakertben és balkonon könnyen termeszthető gyógynövények, szaporításuk és gondozásuk.

Bővebb információk ITT


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk