hirdetés

SZEGED

Hamar a látogatók kedvence lett a megújult szegedi Móra Ferenc Múzeum és a Vár

Máté Bence természetfotós képei mellett sokféle állat- és növényfajt is bemutatnak. A Móra Rengetegben gyönyörű látványvilággal, sokféle játékkal várnak. A Várban pedig Szeged történetével ismerkedhetsz.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. szeptember 03.

hirdetés

Az augusztus közepi újranyitás óta már tízezren látták a Móra Ferenc Múzeum és Vár megújult épületét és kiállításait Szegeden. Mind az első hétvégén, mind a hosszúhétvégén tömegek voltak kíváncsiak a tárlatokra és a kilátóra, de a hétköznapokon is sokan érkeznek – főleg kisgyermekes családok.

Az óriási érdeklődés középpontjában leginkább az új állandó tárlatok állnak. A Móra Ferenc Múzeum főépületében az új természettudományi kiállítás mind a nagyoknak, mind a kicsiknek nyújt érdekességet:

Máté Bence természetfotós közel száz fényképe mellett sok-sok állat és növényfaj, valamint egy izgalmas foglalkoztató is várja a gyermekeket és felnőtteket.

A Móra Rengetegben a természetszerető Mórát ismerhetik meg az érdeklődők: gyönyörű látványvilág, sok-sok játékos részlet mutatja be a legendás író életét, személyiségét.

A tárlat látványvilága és tematikája a természetre épül, hiszen a legendás író rajongott a természetért, maga is földrajz-természetrajz szakon végzett. Az égigérő fák között bolyongva a látogatók megismerhetik Móra Ferenc kedvenc virágait, állatait, életének fontos eseményeit és szereplőit. Valamint azt is, hogy regényeiben, írásaiban hogyan kapott szerepet a természet és miért szeretett volna a sírjára egy nyírfát ültettetni.

hirdetés

A kiállítás kurátora Vészits Andrea, Móra Ferenc dédunokája volt, aki Zöldy Z. Gergely látványtervezővel egy igazi mesebeli világot álmodott meg.

A Vár épületében pedig egy Szeged történeti kiállítást nyitottak, ahol bárki boszorkánymáglyára állhat, besétálhat Rózsa Sándor börtönébe vagy megismerheti a Nagyárvíz pusztításának történetét.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk