SPORT

„Vissza a konyhába, szukák!” – rázúdult a kommentelők gyűlölete a női válogatottra, miután kikaptak egy tornán

Mindezt az MLSZ hivatalos Instagram-oldalán. A szövetség szerint azonban „jelentősen növekedett a női labdarúgás és ezáltal a női labdarúgók megbecsülése is”.

Link másolása

Elszabadult a gyűlölködés a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Instagram-oldalán miután a női válogatott két meccset is elvesztett egy felkészülési tornán - számolt be róla az rtl.hu. Volt olyan kommentelő, aki azt javasolta a csapattagoknak, hogy „húzzanak vissza a konyhába”.

A magyar női labdarúgó-válogatott is részt vesz a Cyprus Women's Cup nevű felkészülési tornán Románia, Finnország és Horvátország mellett. Az esemény február 16-án pont a Magyarország-Románia meccsel indult, amelyen a magyar válogatott 2:1-re kikapott. A torna második meccsén a válogatott Finnországgal csapott össze, és 8-0-ra kikaptak.

Az eredményekről az MLSZ is beszámolt az Instagram-oldalán. Az rtl.hu cikke szerint a kommentszekcióban az első meccs után még inkább románellenes hangulat volt, a finnek elleni vereség után azonban eldurvultak a hozzászólások.

A kommentek között sokan elkezdték azt firtatni, hogy a női játékosok miért akarnak hasonló fizetést kapni, mint a férfiak. Voltak olyanok is, akik szerint az MLSZ-nek be sem kellene számolnia a női csapat eredményeiről. Az egyik hozzászóló pedig azt írta:

„Vissza a konyhába szukák”

Az rtl.hu megkereste az MLSZ-t, hogy miként védik a válogatott sportolókat a rájuk zúduló gyűlöletáradatról, illetve hogy a közösségi médiás platformjaikon milyen moderálási gyakorlatot követnek. Miután a kérdéseket elküldték, a gyalázkodó kommentek többsége eltűnt. A szövetség válaszából pedig mindössze annyi derült ki, hogy a korábbiaknál komolyabb összegeket fordítanak a női labdarúgásra.

„Az egy évtizede kezdődött fejlesztési program eredményeként a korábbiakhoz képest jelentősen növekedett a női labdarúgás és ezáltal a női labdarúgók megbecsülése is”

- írta az MLSZ.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SPORT
Előkerültek a Suhajda Szilárdról készült utolsó fotók
Price Márton Péter május 13-án találkozott Suhajda Szilárddal. Szerinte a hegymászó akkor „nagyon jó erőben” volt.

Link másolása

Előkerült az utolsó fotó, ami Suhajda Szilárdról készült a halála előtt, írja a Blikk. A hegymászó az útja során találkozott Price Márton Péterrel a Mount Everesten, akivel néhány közös fotót is készítettek.

Az Instagramra feltöltött fotók május 13-án készültek, vagyis tizenkét nappal Suhajda eltűnése előtt.

A 29 éves Price Márton Péter másnap legfiatalabb magyarként, oxigénpalackkal ért fel a Csomolungma csúcsára.

„Mentem felfelé, és nekem sok sikert kívánt a csúcsmászáshoz. Mondtam neki, hogy én is nagyon sok sikert kívánok neki, és akkor másszon, amikor mások is lesznek, annak ellenére, hogy serpa segítsége nélkül és oxigén nélkül mászik. Tényleg nagyon jó erőben volt” – mondta a Tényeknek a Londonban élő üzletember.

A Suhajda Szilárddal készült közös fotóit itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
Megható üzenetet küldött Suhajda Szilárd felesége a férjét gyászolóknak
Legindi Tímea mindenkinek megköszönte, hogy elment a kedd esti búcsúztatóra a Szemlőhegyi-barlanghoz.

Link másolása

Rövid posztban köszönte meg Suhajda Szilárd felesége mindenkinek, hogy elment a kedd esti nyilvános búcsúztatóra. Legindi Tímea azt írta:

„Köszönjük, hogy ott voltatok velünk tegnap. Sokat jelent, sokat jelentett. Nagyon is! Timi”

A hegymászónak május 25-én veszett nyoma nem sokkal a Mount Everest csúcsa alatt. A keresésére küldött mentőcsapat nem találta Suhajda Szilárdot, a serpák szerint a hegymászó biztosan életét vesztette a Hillary lépcső környékén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
Előkerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everesten
Egy serpa szerint a felmelegedés és az olvadás miatt egyre több mászó testét „adja vissza” a hegy.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, a család kérésére nem hozzák le a Mount Everestről Suhajda Szilárd holttestét, aki a múlt héten, csúcstámadás közben vesztette életét a hegyen.

A 40 éves magyar hegymászóval együtt idén már összesen tizenheten tűntek el a legendás hegyen. Ez egyébként minden idők legtragikusabb száma, ilyen sok áldozata nem volt még a nepáli csúcsnak az év ezen szakaszában.

Suhajda, aki oxigénpalack nélkül mászott, minden jel szerint agyi ödéma és fagyási sérülések miatt veszítette életét. A Bors most arról ír, hogy ugyan holttestét mindeddig nem találták meg, de minden esély megvan rá, hogy később előkerüljön. A alapvetően zord időjárás ellenére ugyanis a hegyen évről évre enyhül az idő, ami a gleccserek olvadásával jár.

Egy helyi serpa szerint emiatt – ahogy fogalmazott – a hegy egyre több áldozatát „adja vissza”.

Azaz az olvadó jégtakaró miatt egyre több holttest kerül elő, a korábbi évekből is. A Föld legmagasabb hegye eddig több mint 300 áldozatot szedett, közülük kétszáz test még mindig a hó alatt fekszik. Ugyanakkor csak tavaly 10 újonnan előkerült holttestet hoztak le a hegyről.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
Megtalálták Suhajda Szilárd hátrahagyott felszerelését a Mount Everesten
A holmikra rábukkanó serpa szerint szinte biztos, hogy a magyar hegymászó felszerelését találták meg. A kutatás az időjárási körülmények javulásával drónok bevetésével folytatódhat.

Link másolása

Hétfő reggelre virradóra serpák találták meg Suhajda Szilárd hátrahagyott holmijait - írja a Blikk, ahol a felszerelésről készült képeket is meg lehet tekinteni.

A dzsekit és a sátort 6500 méter magasan, valamivel a 2. tábor felett találták meg, a holmikra rábukkanó serpa szerint szinte biztos, hogy a magyar hegymászó felszerelését találták meg.

Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy Szilárd miért hagyta pont ezen a szinten a felszerelését, mivel erről a helyről nem szoktak egyből csúcstámadásra indulni a hegymászók.

A Suhajda Szilárd utáni kutatás még nem ért véget, drónokat terveznek felküldeni, amint javulni fognak az időjárási körülmények.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk