hirdetés

SPORT

Világsztár lehet Szoboszlai Dominik, közel 25 millió euróra becsülik a játékos értékét

'Azért kell dolgozni, hogy ne csak érdeklődjenek, hanem megvegyenek' - vallja a 20 éves játékos.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 13.

hirdetés

Szinte az utolsó utáni pillanatban, a 92. percben döntötte el a Magyarország- Izland mérkőzést Szoboszlai Dominik. A 20 éves focistát hősként ünneplik itthon, miután góljával kijuttatta a válogatottat a Labdarúgó-Európa-bajnokságra.

Mint azt mi is megírtuk, a fiatal labdarúgó az AS madridi lap címlapjára is kikerült. A lap szerint a 25 millió eurót érő labdarúgó jó választás lenne a madridi csapat számára. Azt írják, hogy ő már nem egy ígéretes tehetség, hanem "áldott valóság". Úgy vélik, hogy Isco helyére lenne alkalmas a Real Madridban, bár az újságíró szerint a salzbugiak testvércsapata, a Lipcse tűnik a legnagyobb esélyesnek a magyar játékosért zajló versenyben.

Szoboszlai tehetségét az osztrák szakemberek is elismerték. A bajnok és kupagyőztes Red Bull Salzburg hivatalos honlapján számolt be róla a nyáron, hogy a klub magyar válogatott játékosát, Szoboszlai Dominikot választották meg a 2019–2020-as idény legjobbjának az osztrák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

hirdetés

A tehetséges magyar focista folyamatosan tud előre lépni és ugorja meg azokat a szinteket, amikre nem is biztos, hogy gondoltunk volna - mondja egy sportújságíró.

A focista szinte előbb tanulta meg a labdajátékot, mint járni. Öt éves kora óta édesapja az edzője, a korábbi NB I-es labdarúgó, Szoboszlai Zsolt. A még kamasz játékosra az utánpótlásban figyelt fel az osztrák csapat és 2016-ban leigazolták, 2019 óta már a Salzburg egyik alapembere.

Nem volt könnyű család és barátok nélkül, és még a nyelvet sem tudta akkor rendesen. De igyekezett beilleszkedni és ha hívták ment - mondta el egy éve a Fókusz stábjának. Azóta közel 9 milliárd forintra becsülik a játékos értékét.

Bár még 2022-ig köti szerződés az osztrák csapathoz, de már a legnagyobb európai klubok érdeklődnek utána. Jól esik, ha érdeklődnek iránta,

"de azért kell dolgozni, hogy ne csak érdeklődjenek, hanem megvegyenek"

- mondja.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk