Verseny közben lehányta magát, összeomlott a kimerültségtől, végül mégis célba ért egy japán gyalogló az olimpián

A kommentátor sem hitte volna, hogy Masatora Kawano végül képes lesz befejezni a versenyt.

Link másolása

Több szempontból is örökre emlékezetes marad az 50 kilométeres gyaloglás a tokiói olimpián. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) még májusban döntött úgy, hogy 90 év után törli a számot az olimpiai programból, ezért Dawid Tomala, a lengyel győztes jó ideig az utolsó bajnoka marad a számnak. De talán még nála is többen emlékeznek majd Masatora Kawano emberfeletti teljesítményére, aki végül a 6. helyen végzett, írja a Daily Star.

A japán gyalogló ugyanis a verseny közben annyira kimerült, hogy egyszerűen a trikójára hányt, amit a BBC tudósítója ki is szúrt a közvetítésben és azt mondta:

"Ó, azt hiszem az ott egy kis hányás volt!"

Az ekkor éppen a dobogóért küzdő Kawano ezután a földre rogyott, és próbálta összeszedni magát a folytatáshoz. Az angol kommentátor a japán sportoló állapotát elnézve azt mondta, hogy ezzel valószínűleg vége Kawano versenyének. A férfi azonban csodával határos módon végül felállt a földről és minden erejét összeszedve, hihetetlen teljesítménnyel végül a 6. helyen ét célba.

Nem Kawano volt az egyetlen, akit megviselt a rekkenő hőségben tartott verseny. Az 50 kilométeres távot az 59 indulóból tíz idő előtt feladta, két versenyzőt pedig kizártak.

Erick Barrondónak annyira melege volt, hogy a tévénézők szeme láttára hideg vízzel locsolta a nemi szervét a magas páratartalom és az elviselhetetlen kánikula miatt. A guatemalai sportolót végül azért diszkvalifikálták a versenyből, mert többször is a szabálytalanul gyalogolt.

A verseny utolsó helyezettje Claudio Villanueva Flores lett, aki több mint egy órával később ért célba, mint a lengyel aranyérmes. Az ecuadori sportoló ennek ellenére könnyek között tört ki, mivel ő lett az utolsó férfi, aki a megszűnő olimpiai versenyszám történetében célba ért.

A versenyszám mindkét magyar indulója teljesítette a távot: Helebrandt Máté a 17., Venyercsán Bence a 20. lett.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk