hirdetés

SPORT

Szoboszlai Dominik nyerte a Magyar Aranylabdát

A húszéves futballista lipcsei csapattársát, az elmúlt két évben győztes kapust, Gulácsi Pétert előzte meg szoros küzdelemben, míg a harmadik helyen a német együttes harmadik magyar játékosa, Willi Orbán zárt.
MTI, fotó forrása: Wikipédia - szmo.hu
2021. február 08.

hirdetés
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig és a magyar válogatott labdarúgója érdemelte ki a Magyar Aranylabda-díjat a 2020-as teljesítményéért.

A húszéves futballista lipcsei csapattársát, az elmúlt két évben győztes kapust, Gulácsi Pétert előzte meg szoros küzdelemben, míg a harmadik helyen a német együttes harmadik magyar játékosa, Willi Orbán zárt.

A Magyar Aranylabda kategóriában csak magyar játékosra lehetett szavazni függetlenül attól, hogy az illető a hazai bajnokságban, vagy külföldön futballozik. Szoboszlai Dominik - aki a 2020-as esztendőben a Salzburgban szerepelt - még egy kategóriában első lett, ugyanis egymás után negyedszer választották a legjobb utánpótláskorú játékosnak.

A legjobb NB I-es futballista címet Tokmac Nguen, az OTP Bank Ligában címvédő és éllovas Ferencváros norvég légiósa kapta két klubtársát, a tavaly győztes kapust, Dibusz Dénest, illetve Sigér Dávidot megelőzve.

A legjobb edzőnek a francia Paris Saint-Germain másodedzőjeként Bajnokok Ligája-döntős Lőw Zsoltot választották, aki azóta már a Chelsea-nél tölti be ezt a posztot. Mögötte a fehérvári Márton Gábor és a paksi Bognár György zárt. A magyar futballért dolgozó külföldi szakemberek között Marco Rossi szövetségi kapitány végzett az élen, miután az olasz szakember vezetésével a nemzeti együttes kijutott a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra. Másodikként a Ferencváros ukrán trénere, Szerhij Rebrov végzett, aki 25 év után a BL főtáblájára vezette a zöld-fehéreket.

Az nb1.hu szakportál felkérésére ezúttal a megszokott öt kategória mellett az évtized legjobb futballistáját is megszavazták az újságírók. Ezt a díjat a már visszavonult, jelenleg az U21-es válogatottat irányító Gera Zoltán nyerte a kapus Király Gábort és a válogatott jelenlegi csapatkapitányát, Szalai Ádámot megelőzve.

hirdetés

A díjat az nb1.hu alapítója és örökös főszerkesztője, a 2012-ben elhunyt Imre Mátyás 1998-ban hívta életre, vagyis az idei volt a 23. alkalom.

A 2020-as díjazottak:

Magyar Aranylabda-díj:

1. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) 152 pont

2. Gulácsi Péter (RB Leipzig) 144

3. Willi Orbán (RB Leipzig) 31

Legjobb NB I-es játékos:

1. Tokmac Nguen (FTC) 153 pont

2. Dibusz Dénes (FTC) 93

3. Sigér Dávid (FTC) 43 pont

Legjobb magyar edző:

1. Lőw Zsolt (Chelsea) 84 pont

2. Márton Gábor (MOL Fehérvár FC) 67

3. Bognár György (Paks) 44

Legjobb magyar labdarúgásért dolgozó külföldi edző:

1. Marco Rossi (magyar válogatott) 166 pont

2. Szerhij Rebrov (FTC) 142

3. Michael Boris (MTK) 59

Legjobb magyar utánpótláskorú játékos:

1. Szoboszlai Dominik (RB Leipzig) 161 pont

2. Balogh Botond (Parma) 47

3. Schön Szabolcs (MTK) 35

Az évtized futballistája:

1. Gera Zoltán 140 pont

2. Király Gábor 57 pont

3. Szalai Ádám 49 pont


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk