Szenzáció: legyőzte a magyar csapat a toronymagas favorit amerikaiakat női vízilabdában

13 éve vesztettek meccset utoljára az amerikaiak olimpián, a magyar csapatnak elérhető közelségbe került a csoportelsőség.

Link másolása

A magyar válogatott második csoportmeccsén elképesztő bravúrt végrehajtva 10-9-re legyőzte a kétszeres címvédő amerikai csapatot a tokiói olimpia női vízilabdatornájának szerdai játéknapján.

Az amerikaiak ezt megelőzően legutóbb 2008. augusztus 21-én, a pekingi játékokok fináléjában, Hollandia csapatától kaptak ki (8-9) olimpián. A 2012-es és a 2016-os rendezvényen nem találtak legyőzőre, döntetlent is csak egyszer játszottak, még 2012-ben a spanyolok ellen.

A magyarok így akár csoportelsők is lehetnek, ami a negyeddöntő sorsolásakor nem jön rosszul. Legközelebb pénteken Japán ellen játszunk majd, itt elvárt a győzelem.

Magyarország-Egyesült Államok 10-9 (2-2, 3-3, 1-3, 4-1)

gólszerzők: Parkes 3, Vályi, Keszthelyi 2-2, Gyöngyössy, Illés, Szilágyi 1-1, illetve Musselman 3, M. Fischer, Fattal 2-2, Steffens, Seidemann 1-1

A ráúszásnál Vályi szerezte meg a labdát, és az első magyar támadásból - egy bejátszást követően - Parkes némi szerencsével be is talált a kapuba. Az amerikaiak ezután három kapufát is lőttek, igaz, közben Garda lövése is a lécről vágódott le a másik oldalon. Négy perc elteltével sikerült egyenlítenie a címvédőnek, addig a magyar védekezés jól működött. Az ellenfél fórban csak szabálytalan gólig jutott, aztán viszont már érvényes találatot szerzett és átvette a vezetést. A negyed végéhez közeledve emberelőnyös helyzetben tudott egyenlíteni Bíró Attila együttese, egy bejátszást Gyöngyössy pofozott szépen a kapuba.

A második felvonás Keszthelyi távoli bombagóljával indult, nem sokkal később pedig Vályi növelte kétgólosra a különbséget. A riválisnak érezhetően nem ízlett a magyarok kemény védekezése, a támadóidőt maximálisan kihasználva próbált érvényesülni, és egymás után szerzett két góllal egyenlített. A magyarok játékába ebben a szakaszban többször csúszott technikai hiba, de aztán Illés találatával újra előnyhöz jutottak, a nagyszünetre azonban egy amerikai gól nyomán maradt a döntetlen.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk