hirdetés

SPORT

Se maszk, se védőtávolság: Szijjártó és Dzsudzsák együtt nézték a helyszínen a zártkapus Honvéd-meccset

Az MLSZ szigorú szabályokat ír elő a zártkapus mérkőzésekkel kapcsolatban.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. május 27.

hirdetés

Nézők nélkül, zárt kapus mérkőzésen fogadta kedden 21 órakor a Budapest Honvéd az MTK csapatát a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében. A meccset a Honvéd stadionjának építése miatt a 67 ezres Puskás Arénában játszották, a koronavírus-járvány miatt pedig csak kevesen nézhették meg a helyszínen. A kevesek között volt a nagy Honvéd drukkernek számító Szijjártó Péter is, szúrta ki a külügyminiszter Facebook-posztját a 444.hu.

Szijjártó Péter nem egyedül nézte a meccset. A szelfin látható, hogy vele volt az elődöntőn a magyar válogatott csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs is, valamint két kisfiú, akik a lap feltételezése szerint a külügyminiszter 6 és 9 éves fiai lehettek.

A fotón az is jól látszik, hogy sem a gyerekek, sem a felnőttek nem viseltek maszkot, ráadásul a másfél méteres védőtávolság betartását is hanyagolták, legalábbis a fotó erejéig biztosan.

A képet a külügyminiszter közösségi oldalán lehet megnézni.

A lap idézi a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szabályozását a koronavírus-járvány idején rendezett zártkapus meccsekkel kapcsolatban, mely alapján nem világos, hogy a Szijjártó és Dzsudzsák milyen minőségben vett részt a meccsen:

hirdetés

"A nézőtéri zónába a média munkatársai, stadionüzemeltetők, nélkülözhetetlen kiszolgáló személyzet, valamint a klubvezetők és szponzorok képviselői léphetnek be. Nekik nem kötelező a teszt, de nyilatkozniuk kell a tünetmentességről, és szigorúan be kell tartaniuk az általános előírásokat a stadion területén. A nézőtéri zónába is csak a minimálisan szükséges számú személy léphet be. Mindkét zónába előre összeállított lista alapján lehet belépni a stadionba."

A lap megemlíti, hogy Szijjártó Péter jó barátságot ápol a Honvéd tulajdonosával, Kun Gáborral, aki a külügyminiszter korábbi futsalos csapattársa volt. Ugyancsak baráti a viszony Dzsudzsák és Szijjártó között, ráadásul a szélsőt hét másik magyarral együtt nemrég a külügy hozta haza Dubaiból egy mentesítő járattal. Ekkor derült ki, hogy Dzsudzsáknak diplomata útlevele is van.

Néhány nappal később a miniszterelnök Facebook-posztja buktatta le a focistát, hogy nem tartja a kötelezően előírt 14 napos ház karantént. Az Orbán Viktor oldalán megjelent képek egyikén szerepelt a labdarúgó, ahogy egy budai étterem teraszán időzik.

A Magyar Kupa elődöntő gól nélküli döntetlennel ért véget, és mivel az első meccsen is ugyanez volt az eredmény, ezért végül 11-esek döntöttek. Ebben a Honvéd volt a jobb, így ők játszhatnak a döntőben a Mezőkövesddel, akik Orbán Viktor egyik kedvenc csapatát, a MOL Fehérvárt ejtették ki a másik ágon.

Szijjártó Péter azt mondta, a klubok hívták meg.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolójahirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk