hirdetés

SPORT

Nem kéri az ezüstérmet a foci-vb-ről hazaküldött horvát játékos

Nikola Kalinić a bajnokság egyik legnagyobb lúzere lett, amikor hazazavartatta magát edzőjével. Most viszont sportszerű döntést hozott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. július 20.

hirdetés

Lemond a társai által megszerzett vb-ezüstről a döntöből is kimaradt horvát focista. Mint megírtuk, Nikola Kalinić ugyan elutazott a horvát nemzeti csapattal Oroszországba,

ám az első, Nigéria elleni meccsen hátfájásra panaszkodva nem volt hajlandó csereként beállni, ezért Zlatko Dalić szövetségi kapitány másnap hazaküldte, mondván neki egészséges játékosokra van szüksége.

Bravo starci ?? #russia#2018 #prebilo#mlade

null

Horvátország a gyengélkedő csatár nélkül is remekül teljesített a világbajnokságon, egészen a döntőig meneteltek déli szomszédaink, ami történelmi siker az ország sportéletében.

hirdetés

Bár a franciák ellen elvesztett finálé után érthetően csalódottak voltak a játékosok, de az ezüstéremnek is tudtak örülni, amit hazájukban a szurkolók is méltóképpen megünnepeltek.

Mivel a világbajnokságon elért érmet minden, a vb-re kiutazó válogatottbeli játékos megkapja, akár játszott, akár nem, így a hazazavart Kalinic is részesülhetett volna a díjból, ebben egyeztek meg válogatott társai és az edző is.

Ám a csatár köszönettel visszautasította az ezüstöt, mivel nem játszott a világbajnokságon, így nem érdemli meg azt

- írja az Index horvát sajtóértesülésekre hivatkozva.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk