„Megérte ilyen korán kelni” – ezüstérmet nyert Rasovszky Kristóf 10 kilométeres nyíltvízi úszásban

A magyar úszó a futamot úgy értékelte, hogy a győztes német riválisa ezen a napon verhetetlen volt, az utolsó körben pedig emberfeletti teljesítményt nyújtott.
MTI, fotó: - szmo.hu
2021. augusztus 05.


Link másolása

Rasovszky Kristóf megnyert ezüstnek tartja a 10 kilométeres nyíltvízi úszásban nyert medálját a tokiói olimpia csütörtöki napján, mivel a győztes Florian Wellbrock szerinte verhetetlen volt.

"Éjjel 2.45-kor ébredtem, de megérte ilyen korán kelni"

- mondta magyar zászlóba burkolózva a 24 éves úszó.

"Olyan meleg volt a víz, hogy erre csak én készülhettem, ugyanis Hévízhez képest jégfürdő volt az első kör. Nekem nem volt olyan melegem, mint amire a többiek panaszkodtak".

A futamot úgy értékelte, hogy a győztes német riválisa ezen a napon verhetetlen volt, az utolsó körben pedig emberfeletti teljesítményt nyújtott.

"Óriási eredménynek tartom, hogy Paltrinierit magam mögött tudtam tartani a hajrában. A végén nagyon figyeltem, melyik oldalamon úszik, és végig ennek megfelelően kacsáztam, mert ha mellém ér, akkor tudtam, hogy vége"

- mesélte az utolsó 3-400 méterét Rasovszky, aki az egész utolsó kört egy nagy holtpontnak nevezte.

A taktikát illetően elárulta, nem számított arra, hogy a világbajnoki címvédő Wellbrock már az elején ilyen komoly iramot diktál. Inkább azt várta, ami egy nappal korábban a női versenyben történt, amikor is a legjobbak hosszú ideig megbújtak a mezőnyben. Hozzátette, a második kör elején már érezte, hogy felér a német riválisára, a negyedik körben pedig azért állt élre tempót diktálni, hogy megnehezítse a felzárkózást, s így kifárassza az üldözőket. Megjegyezte, ez jó ötlet volt látva, hogy Paltrinierinek a végén már nem maradt ereje igazi hajrára.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk