hirdetés

SPORT

Különös módon, igazi dobogó nélkül ünnepeltek a Forma-1 dobogósai

A közönség nélkül megrendezett évadnyitó Osztrák Nagydíjon a koronavírus miatt nem a megszokott módon zajlottak az események, a távolságot pedig mindenkinek tartani kellett.
MTI/AP/Reuters/Leonhard Foeger - szmo.hu
2020. július 05.

hirdetés

A COVID-19-járvány miatt eleve majd négy hónapos csúszással indult a Forma-1-es világbajnokság 71. szezonja Ausztriában.

A futamot a Mercedes pilótája, a finn Valtteri Bottas nyerte a kilencedik helyről feljövő ferraris Charles Leclerc és az élete első dobogós helyezését szerző, mindössze 20 esztendős Lando Norris (McLaren-Renault) előtt. Az eredetileg második helyezett címvédő Lewis Hamiltont szabálytalan manőver miatt időbüntetéssel sújtották, így csak a negyedik lett. A versenyen egyébként meglepően sok, kilenc kieső volt, jobbára technikai meghibásodások miatt.

A futam megrendezésébe számos helyen szólt bele a koronavírus. A pilóták a csapatuk tagjain kívül senkivel nem érintkezhettek közvetlenül. A maszkhasználat egész hétvégén kötelező volt, attól csak a pezsgőzés idejére szabadult meg rövid időre az első három helyezett. A nagydíjat zárt kapuk mögött, azaz nézők nélkül rendezték, és újságíróból is jóval kevesebb volt egy átlagos hétvégénél.

A futam utáni ünneplés nem a hagyományos dobogón, hanem a rajtrácsra erre a célra felállított három emelvényen zajlott, a verseny utáni interjúkat készítő egykori világbajnok Jenson Button pedig tisztes távolságból kérdezte az élen végző hármast.

További érdekesség, hogy a rengeteg elmaradó verseny miatt a következő futamot is ugyanezen a pályán, az ausztriai Red Bull-ringen tartják jövő hétvégén, igaz azt Stájer Nagydíj néven.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk