/sport/kilenc-ujpesti-jegkorongozo-tesztje-lett-pozitiv/
hirdetés

SPORT

Kilenc újpesti jégkorongozó tesztje lett pozitív

Az együttes tagjainál hétfőn végezték el a vizsgálatot, mert vasárnap kiderült, hogy az egyik játékos koronavírus-fertőzött.
hirdetés

Kilenc játékos koronavírustesztje zárult pozitív eredménnyel az UTE jégkorongcsapatánál, amelynek tagjait a Nemzeti Népegészségügyi Központ azonnal kéthetes hatósági karantén alá helyezte.

Az Újpesti Torna Egylet szerdai sajtóközleményében az áll, hogy az együttes tagjait hétfőn tesztelték, miután vasárnap kiderült, hogy az egyik játékos fertőzött. Azt írták,

a Sportkórház (OSEI) PCR-teszteket végzett el a Megyeri úton, és a felnőtt keret harmadának, kilenc jégkorongozónak a tesztje lett pozitív.

Hozzátették, második teszt most nem készülhetett, azt csak a hatósági karantén idejének lejárata után lehet elvégezni.

Az UTE vezetése úgy döntött, hogy az U20-as csapat tagjainak szintén kéthetes karanténba kell vonulniuk.

hirdetés

"A következő két hétben ebben a két korosztályban teljesen leáll a jégkorongélet Újpesten. A szakosztály közben elvégeztette a Megyeri úti jégcsarnok teljes fertőtlenítését, így a többi korcsoportban a hosszú hétvége után, hétfőn ismét elkezdődhetnek az edzések" - írta az UTE, amely vasárnap jelentette be, hogy az egyik felnőtt jégkorongozó koronavírustesztje pozitív eredménnyel zárult, ezért az újpesti jégpályát lezárták.

A kéthetes karantén miatt biztossá vált, hogy az újpestiek nem kezdhetik el az eddigi ütemtervnek megfelelően a szeptember elején rajtoló Erste Ligát.

Példás gyorsasággal reagált az Újpesti Torna Egylet vezetése, amikor tudomásukra jutott, hogy jégkorongcsapatuk egyik...Közzétette: Sportkórház - Országos Sportegészségügyi Intézet – 2020. augusztus 17., hétfőhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk