Kikapott az elődöntőben, a bronzéremért vívhat a magyar kardcsapat Tokióban

25 éve nem nyert magyar kardválogatott olimpián érmet, most ez megtörténhet, igaz „csak” a harmadik helyért küzdhetnek.

Link másolása

A magyar férfi kardválogatott kikapott az elődöntőben, így a bronzéremért vívhat a fegyvernem szerdai csapatversenyében a tokiói olimpián.

A Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András összeállítású gárda a legjobb négy között óriási csatában, 45-43-ra maradt alul az olaszokkal szemben, s a magyar idő szerint 11.30 órakor kezdődő bronzmeccsen a dél-koreai - német párharc vesztesével találkozik.

A szerdai verseny negyeddöntőjében a magyarok az amerikaiak elleni könnyed sikerrel kezdtek, az olaszok viszont meglepetésre csak egy tussal bizonyultak jobbnak az irániaknál.

Az elődöntő az első mérkőzésen remek teljesítményt nyújtó, világbajnok Szatmári András és a vb-bronzérmes Luca Curatoli asszójával indult, s ezúttal a magyar 5-3-as vereségével. Az egyéni versenyben címét megvédő Szilágyi - akárcsak a szombati döntőben - Luigi Samelével nézett farkasszemet, s most is leiskolázta az olaszt 7-1-re, majd következett Decsi Tamás és a 2015-ben csapatvilágbajnok Enrico Berre ütközete, amely után 15-11 állt az eredményjelzőn a magyarok javára.

A második körre cseréltek az olaszok, így a már az irániak ellen megsérült Samele helyett a 2004-es athéni döntőben Nemcsik Zsoltot 15-14-re legyőző, 42 éves Aldo Montano állt oda Szatmári ellen, s óriási csatára kényszerítette. A 6-5-ös vereség után háromtusosra olvadt a magyar előny, Decsi viszont visszaállította a különbséget Curatoli ellen, aki reklamálásért előbb sárga, majd büntetőpontot érő piros lapot kapott. Szilágyi Berre ellen (5-4) ötre növelte a különbséget, a záró körnek tehát 30-25-ről vágtak neki a felek.

Decsi kikapott 7-5-re a hozzá hasonlóan rendkívül rutinos Montanótól, de 35-32-vel adta át Szatmárinak a képzeletbeli váltóbotot. Az MTK kardozója 0-5-tel kezdett Berre ellen, s bár a folytatásban kissé visszakapaszkodott (4-8), az utolsó asszó így is 40-39-es olasz vezetésről indult.

Szilágyira várt tehát a feladat, hogy döntőbe juttassa a csapatot, de hiába egyenlített 43-43-nál, a két utolsó tust - rendkívül szerencsétlen körülmények között - Curatoli adta, így az olaszok kerültek a fináléba, ahol a dél-koreaiakkal vívnak majd.



Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk