hirdetés

SPORT

Ezentúl 50 millió forint jár egy olimpiai aranyéremért

35 millióról emelte fel a kormány a tiszteletdíjat.
Fotó: Wikipedia - szmo.hu
2020. december 09.

hirdetés

Új kormányrendelettel emelték meg a kimagasló sporteredmények jutalmazását - derül ki a kedd este megjelent Magyar Közlönyből, amelyet az Mfor idézett.

Ennek értelmében a jelenlegi 35 millió forintos összeget, amelyet az aranyéremért kaptak az olimpikonok, 50 millió forintra emelték. Az ezüst 35,7, a bronz 28,5, a negyedik helyezés 21,5, a nyolcadik 2,5 millió forintos díjazásban részesül.

Mindez jelentős emelés, az ezüstérmes eddig 25, a bronzérmes 20, a nyolcadik helyezett 2 millió forintot kapott.

Paralimpiai versenyszámok esetén az eddig a versenyzői eredményességi támogatás az olimpia számára meghatározott összeg felét jelentette. Ezt is módosítja a kormány azzal, hogy önálló jutalmazási listát kaptak a nyári és téli paralimpiai játékok legjobbjai. Itt az olimpiai bajnok 17,5 millió forintot kap, ami azt jelenti, hogy ugyanúgy marad az 50 százalékos arány, ám nem az új, hanem még a régi díjazás alapján.

Szintén emeltek az olimpiai versenyszámban elért világbajnoki vagy Európa-bajnoki címért járó jutalmon is: a világbajnok eddigi kétmilliós díját 6,2 millióra, míg az Európa-bajnok egymillió forintját 3,7 millióra emelték.

hirdetéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk