hirdetés

SPORT

Eltiltották Milák Kristóf egyik legnagyobb riválisát, mert megcsalta a feleségét

Szeto Daiját egy magazin buktatta le, de ő nem is tagadta, hogy viszonya volt egy másik nővel.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. október 14.

hirdetés

Év végéig eltiltották Szeto Daija négyszeres világbajnok japán úszót, mert megcsalta a feleségét - számolt be róla a BBC.

A 26 éves sportolót - aki Milák Kristóf magyar világ- és Európa-bajnok úszó egyik legnagyobb ellenfele - a Shukan Shincho magazin cikke buktatta le, amiben megírták, hogy Szeto szeptemberben egy hotelben találkozott egy másik nővel, aki nyilvánvalóan nem a felesége volt.

A világbajnok nem is tagadta a hűtlenségét, a sajtóhír után egy közleményben tudatta, hogy "óvatlan cselekedetével" megbántotta a családját, és megdöbbentette a támogatóit, szponzorait és sok más embert. Azonban már mélyen megbánta a dolgot, és szeretné megbeszélni a családjával, hogy hogyan tovább.

A kétgyermekes apa viszont nemcsak a feleségének, a szponzorainak és a rajongóinak okozott hatalmas csalódást, hanem a Japán Úszószövetségnek is, amely most Szeto év végéig szóló eltiltása mellett döntött.

Az indoklás szerint azért, mert házasságon kívüli viszonyával az úszó megszegte a szövetség sportemberi magatartásra vonatkozó normáit.

hirdetés

Ez azt jelenti, hogy a 200 méteres és a 400 méteres vegyesúszás címvédő világbajnoka 2020-ban már nem indulhat el egyetlen versenyen sem, a jövőre halasztott tokiói olimpiai részvétele azonban nincs veszélyben a szövetség döntése miatt.

Félrelépése miatt azonban az egyik szponzora, az All Nippon Airways elfordult tőle, ő pedig lemondott a japán úszóválogatott csapatkapitányi tisztségéről.

Az eltiltásáról szóló döntés után Szeto azt ígérte, mostantól még komolyabban veszi az úszást, és mindent megtesz azért, hogy helyreállítsa a családi bizalmat és sportolói imázsát.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk