SPORT

Egy ezres sincs a csapolt sör az atlétikai világbajnokságon, egy plüss Youhuu-ért viszont mélyen a zsebünkbe kell nyúlni

A szervezők korábban ársapkát ígértek az atlétikai világbajnokság büféiben.


Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója korábban ígéretet tett rá, hogy ársapka lesz érvényben az atlétikai világbajnokság büféiben, a 444 most utánajárt, hogy pontosan mi is valósult meg mindebből.

Eszerint az árak így néznek ki a sportrendezvény büféiben:

 • félliteres víz 550 forint
 • félliteres szénsavas üdítő 800 forint
 • 0,33-as gyümölcslé 790 forint
 • energiaital 590 forint
 • presszókávé 450 forint
 • americano 550 forint
 • cappuccino 650 forint
 • csapolt sör 950 forint, alkoholmentes 850
 • rántott csirkemelles szendvics 990 forint
 • sajtos vega szendvics 990 forint
 • hotdog 990 forint
 • 60 grammos chips 690
 • Turó Rudi 590
 • REPOHÁR 500 forint

  Összehasonlításképpen a 2023-as Sziget Fesztiválon 1690 forintnál kezdődött a sör ára, a két évvel ezelőtti foci EB-n pedig 1250 forintot kellett érte fizetni.

  A vébés ajándéktárgyakat is megnézték, itt láthatólag már nem volt érvényben ársapka, ugyanis egy bögre 5 300 forint, egy kulacs 5 700, a termosz 9 100, a már a vb előtt komoly botrányokba keveredő kabala, Youhuu plüssváltozata pedig 9 900.

  Vannak azonban még ennél is drágább termékek: egy vébélogós törölközőért például 11 400 forintot, egy pólóért 12 200-at, egy kapucnis pulcsiért pedig 22 500-at kell fizetni.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

 • Címlapról ajánljuk


  SPORT
  Előkerültek a Suhajda Szilárdról készült utolsó fotók
  Price Márton Péter május 13-án találkozott Suhajda Szilárddal. Szerinte a hegymászó akkor „nagyon jó erőben” volt.


  Előkerült az utolsó fotó, ami Suhajda Szilárdról készült a halála előtt, írja a Blikk. A hegymászó az útja során találkozott Price Márton Péterrel a Mount Everesten, akivel néhány közös fotót is készítettek.

  Az Instagramra feltöltött fotók május 13-án készültek, vagyis tizenkét nappal Suhajda eltűnése előtt.

  A 29 éves Price Márton Péter másnap legfiatalabb magyarként, oxigénpalackkal ért fel a Csomolungma csúcsára.

  „Mentem felfelé, és nekem sok sikert kívánt a csúcsmászáshoz. Mondtam neki, hogy én is nagyon sok sikert kívánok neki, és akkor másszon, amikor mások is lesznek, annak ellenére, hogy serpa segítsége nélkül és oxigén nélkül mászik. Tényleg nagyon jó erőben volt” – mondta a Tényeknek a Londonban élő üzletember.

  A Suhajda Szilárddal készült közös fotóit itt lehet megnézni:


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk
  SPORT
  Megható üzenetet küldött Suhajda Szilárd felesége a férjét gyászolóknak
  Legindi Tímea mindenkinek megköszönte, hogy elment a kedd esti búcsúztatóra a Szemlőhegyi-barlanghoz.


  Rövid posztban köszönte meg Suhajda Szilárd felesége mindenkinek, hogy elment a kedd esti nyilvános búcsúztatóra. Legindi Tímea azt írta:

  „Köszönjük, hogy ott voltatok velünk tegnap. Sokat jelent, sokat jelentett. Nagyon is! Timi”

  A hegymászónak május 25-én veszett nyoma nem sokkal a Mount Everest csúcsa alatt. A keresésére küldött mentőcsapat nem találta Suhajda Szilárdot, a serpák szerint a hegymászó biztosan életét vesztette a Hillary lépcső környékén.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  SPORT
  Előkerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everesten
  Egy serpa szerint a felmelegedés és az olvadás miatt egyre több mászó testét „adja vissza” a hegy.


  Ahogy arról korábban írtunk, a család kérésére nem hozzák le a Mount Everestről Suhajda Szilárd holttestét, aki a múlt héten, csúcstámadás közben vesztette életét a hegyen.

  A 40 éves magyar hegymászóval együtt idén már összesen tizenheten tűntek el a legendás hegyen. Ez egyébként minden idők legtragikusabb száma, ilyen sok áldozata nem volt még a nepáli csúcsnak az év ezen szakaszában.

  Suhajda, aki oxigénpalack nélkül mászott, minden jel szerint agyi ödéma és fagyási sérülések miatt veszítette életét. A Bors most arról ír, hogy ugyan holttestét mindeddig nem találták meg, de minden esély megvan rá, hogy később előkerüljön. A alapvetően zord időjárás ellenére ugyanis a hegyen évről évre enyhül az idő, ami a gleccserek olvadásával jár.

  Egy helyi serpa szerint emiatt – ahogy fogalmazott – a hegy egyre több áldozatát „adja vissza”.

  Azaz az olvadó jégtakaró miatt egyre több holttest kerül elő, a korábbi évekből is. A Föld legmagasabb hegye eddig több mint 300 áldozatot szedett, közülük kétszáz test még mindig a hó alatt fekszik. Ugyanakkor csak tavaly 10 újonnan előkerült holttestet hoztak le a hegyről.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk

  SPORT
  Megtalálták Suhajda Szilárd hátrahagyott felszerelését a Mount Everesten
  A holmikra rábukkanó serpa szerint szinte biztos, hogy a magyar hegymászó felszerelését találták meg. A kutatás az időjárási körülmények javulásával drónok bevetésével folytatódhat.


  Hétfő reggelre virradóra serpák találták meg Suhajda Szilárd hátrahagyott holmijait - írja a Blikk, ahol a felszerelésről készült képeket is meg lehet tekinteni.

  A dzsekit és a sátort 6500 méter magasan, valamivel a 2. tábor felett találták meg, a holmikra rábukkanó serpa szerint szinte biztos, hogy a magyar hegymászó felszerelését találták meg.

  Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy Szilárd miért hagyta pont ezen a szinten a felszerelését, mivel erről a helyről nem szoktak egyből csúcstámadásra indulni a hegymászók.

  A Suhajda Szilárd utáni kutatás még nem ért véget, drónokat terveznek felküldeni, amint javulni fognak az időjárási körülmények.


  Link másolása
  KÖVESS MINKET:

  Ajánljuk