SPORT

Áll a bál a futballvilágban: Lionel Messit felfüggesztette a PSG – de mit csinált a sztár Szaúd-Arábiában?

Az argentin futballzseni inkább a közel-keleti országot választotta a csapat edzése helyett, május 21-ig nem léphet pályára a bajnokságban. Sokak szerint a PSG színeiben már soha nem is fog.

Link másolása

Arról ma korábban beszámoltunk, hogy úgy tűnik, mindössze néhány hónap után véget ér Cristiano Ronaldo karrierje Szaúd-Arábiában, ahova korábban rekordösszegért szerződött.

Most pedig a világ másik legnagyobb élő labdarúgójáról, Lionel Messiről érkeztek izgalmas hírek.

A hétszeres aranylabdás, világbajnok argentin támadót klubja, a Paris Saint-Germain két hétre felfüggesztette, amiért engedély nélkül Szaúd-Arábiába utazott, ráadásul ezért nem jelent meg a csapat edzésén.

Az argentin világklasszis egyébként szerződésben áll a közel-keleti állam turisztikai hivatalával, az ország turisztikai nagykövete immár egy éve. Kérdés, ez a munka megérte-e a kis kitérőt, ugyanis emiatt a klub két hétre eltiltotta Messit minden tevékenységtől, azaz edzésre sem mehet, és ki kell hagynia a Troyes és az Ajaccio elleni bajnokikat. Legközelebb május 21-én, az Auxerre elleni mérkőzésen léphet újra pályára a csapat színeiben.

Lionel Messi viszonya a csapatával egyébként is megromlott az utóbbi időben: volt olyan meccs is, ahol a csapat szurkolói kifütyülték a hétszeres aranylabdás sztárt. A Paris Saint-Germain sem áll rózsásan az ide szezonban: a BL-ből kiestek, egyáltalán nem biztos még a bajnoki címük, különösen, hogy legutóbbi hat bajnokijukból hármat is elveszítettek.

Messi eddig 71 meccsen 31 gólt szerzett és 34 gólpasszt adott a PSG színeiben, az előző szezonban pedig megnyerte a Ligue 1-et. Francia lapértesülések szerint szinte biztos, hogy az idény végén távozik Párizsból.

(BBC, Index)

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SPORT
Előkerültek a Suhajda Szilárdról készült utolsó fotók
Price Márton Péter május 13-án találkozott Suhajda Szilárddal. Szerinte a hegymászó akkor „nagyon jó erőben” volt.

Link másolása

Előkerült az utolsó fotó, ami Suhajda Szilárdról készült a halála előtt, írja a Blikk. A hegymászó az útja során találkozott Price Márton Péterrel a Mount Everesten, akivel néhány közös fotót is készítettek.

Az Instagramra feltöltött fotók május 13-án készültek, vagyis tizenkét nappal Suhajda eltűnése előtt.

A 29 éves Price Márton Péter másnap legfiatalabb magyarként, oxigénpalackkal ért fel a Csomolungma csúcsára.

„Mentem felfelé, és nekem sok sikert kívánt a csúcsmászáshoz. Mondtam neki, hogy én is nagyon sok sikert kívánok neki, és akkor másszon, amikor mások is lesznek, annak ellenére, hogy serpa segítsége nélkül és oxigén nélkül mászik. Tényleg nagyon jó erőben volt” – mondta a Tényeknek a Londonban élő üzletember.

A Suhajda Szilárddal készült közös fotóit itt lehet megnézni:


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk
SPORT
Megható üzenetet küldött Suhajda Szilárd felesége a férjét gyászolóknak
Legindi Tímea mindenkinek megköszönte, hogy elment a kedd esti búcsúztatóra a Szemlőhegyi-barlanghoz.

Link másolása

Rövid posztban köszönte meg Suhajda Szilárd felesége mindenkinek, hogy elment a kedd esti nyilvános búcsúztatóra. Legindi Tímea azt írta:

„Köszönjük, hogy ott voltatok velünk tegnap. Sokat jelent, sokat jelentett. Nagyon is! Timi”

A hegymászónak május 25-én veszett nyoma nem sokkal a Mount Everest csúcsa alatt. A keresésére küldött mentőcsapat nem találta Suhajda Szilárdot, a serpák szerint a hegymászó biztosan életét vesztette a Hillary lépcső környékén.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
Előkerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everesten
Egy serpa szerint a felmelegedés és az olvadás miatt egyre több mászó testét „adja vissza” a hegy.

Link másolása

Ahogy arról korábban írtunk, a család kérésére nem hozzák le a Mount Everestről Suhajda Szilárd holttestét, aki a múlt héten, csúcstámadás közben vesztette életét a hegyen.

A 40 éves magyar hegymászóval együtt idén már összesen tizenheten tűntek el a legendás hegyen. Ez egyébként minden idők legtragikusabb száma, ilyen sok áldozata nem volt még a nepáli csúcsnak az év ezen szakaszában.

Suhajda, aki oxigénpalack nélkül mászott, minden jel szerint agyi ödéma és fagyási sérülések miatt veszítette életét. A Bors most arról ír, hogy ugyan holttestét mindeddig nem találták meg, de minden esély megvan rá, hogy később előkerüljön. A alapvetően zord időjárás ellenére ugyanis a hegyen évről évre enyhül az idő, ami a gleccserek olvadásával jár.

Egy helyi serpa szerint emiatt – ahogy fogalmazott – a hegy egyre több áldozatát „adja vissza”.

Azaz az olvadó jégtakaró miatt egyre több holttest kerül elő, a korábbi évekből is. A Föld legmagasabb hegye eddig több mint 300 áldozatot szedett, közülük kétszáz test még mindig a hó alatt fekszik. Ugyanakkor csak tavaly 10 újonnan előkerült holttestet hoztak le a hegyről.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

SPORT
Megtalálták Suhajda Szilárd hátrahagyott felszerelését a Mount Everesten
A holmikra rábukkanó serpa szerint szinte biztos, hogy a magyar hegymászó felszerelését találták meg. A kutatás az időjárási körülmények javulásával drónok bevetésével folytatódhat.

Link másolása

Hétfő reggelre virradóra serpák találták meg Suhajda Szilárd hátrahagyott holmijait - írja a Blikk, ahol a felszerelésről készült képeket is meg lehet tekinteni.

A dzsekit és a sátort 6500 méter magasan, valamivel a 2. tábor felett találták meg, a holmikra rábukkanó serpa szerint szinte biztos, hogy a magyar hegymászó felszerelését találták meg.

Azt egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy Szilárd miért hagyta pont ezen a szinten a felszerelését, mivel erről a helyről nem szoktak egyből csúcstámadásra indulni a hegymászók.

A Suhajda Szilárd utáni kutatás még nem ért véget, drónokat terveznek felküldeni, amint javulni fognak az időjárási körülmények.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk