A bronzéremért játszhatnak férfi vízilabdázóink az olimpián, miután kikaptak a görögöktől

A női pólósokhoz hasonlóan a dobogóért küzdhetnek a bronzmeccsen Tokióban.

Link másolása

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-os vereséget szenvedett a görög csapattól a tokiói olimpia elődöntőjében, így vasárnap a bronzéremért játszhat.

Märcz Tamás együttese a mérkőzés nagy részében kiválóan védekezett, ugyanakkor támadásban nem volt hatékony, és néhány hiba elegendő volt a görögöknek ahhoz, hogy szinte végig vezetve diadalmaskodjanak.

"Nem tudtuk megragadni ezt a lehetőséget, de a görög csapat kiválóan játszott, remekül védekezett.

Ilyenkor mindig azt kívánom, hogy azok, akik minket kiejtettek, nyerjék is meg a tornát, mert az igazolja, hogy jogosan kaptunk ki"

- nyilatkozta Varga Dénes.

A csapatkapitány kiemelte, igyekeztek feltörni az ellenfél védelmét, de a görögök jól reagáltak minden próbálkozásukra. "Aki szembejön velünk két nap múlva, az ellen nyerni szeretnénk, hogy hazavihessük a bronzot" - tette hozzá Varga.

Märcz Tamás úgy vélte, a rivális pontosan támadott, miközben jól zárt vissza, és a magyaroknak nem sikerült gyorsabb játékra kényszeríteni ellenfelét.

"Különösen a védekezésük volt emberfeletti, nem tudtunk jó tempóban kapura lőni, néhányszor gyorsabban és fantáziadúsabban kellett volna forgatni az emberelőnyöket, emberhátrányokat" - fogalmazott a kapitány, aki szerint abban még fejlődnie kell a válogatottnak, hogy ezekben a helyzetekben jobban reagáljon.

"Kikapcsoltuk a gólszerzésben eddig jeleskedő három játékosukat, de előlépett egy olyan, akitől nem várta senki, hogy most négy gólt lő. Nagyon jó görög csapattól kaptunk ki, minden elismerésem, megérdemelten jutottak döntőbe, legközelebb szeretném, ha legyőznénk őket" - tette hozzá Märcz, aki szerint akár a szerb, akár a spanyol együttes lesz az ellenfél a bronzmérkőzésen, minden tudásukra szükség lesz a győzelemhez.

A magyar válogatott vasárnap közép-európai idő szerint 6.40-kor a Szerbia-Spanyolország elődöntő vesztesével játszik majd a bronzéremért.

A görögök történtük során először játszhatnak olimpia döntőt, míg a magyarok a 2008-as pekingi diadal óta első érmüket szerezhetik.

Férfi vízilabdatorna, elődöntő: Görögország-Magyarország 9-6 (2-1, 1-1, 2-2, 4-2)

gólszerzők: Argiropulosz 4, Gikovecisz 2, Genidoniasz, Fundulisz, Szkumpakisz 1-1, illetve Manhercz 2, Vámos, Zalánki, Pásztor, Varga Dé 1-1

gól/ötméteres: 0/0, illetve 0/0

gól/emberelőny: 7/14, illetve 4/12

Magyarország: Nagy - Manhercz, Vámos, Jansik, Erdélyi, Varga, Mezei - cserék: Angyal, Zalánki, Hosnyánszky, Hárai, Pásztor

Görögország: Zerdevasz - Genidoniasz, Szkumpakisz, Fundulisz, Papanasztasziu, Kolomvosz, Vlahopulosz - cserék: Kapocisz, Derviszisz, Morikisz, Argiropulosz, Gikovecisz


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk



Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk


Link másolása


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk