hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Világelső lett a miskolci Herman Ottó Múzeum látványos videója

Több mint 100 ezer szavazattal nyerték meg a nemzetközi Museum Dance Off 4 döntőjét.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 09.

hirdetés

Kreativitás, vállalkozószellem és persze széleskörű támogatás Miskolcon, egész Magyarországon, sőt külföldön is… Csupán ennyi kellett ahhoz, hogy egy remek ötlet megvalósuljon, és elvigye a Herman Ottó Múzeum, valamint a város nevét a világ szinte minden pontjára.

Az intézmény videója - 41 versenyző múzeumot legyőzve - ugyanis megnyerte az Egyesült Államokból három éve elindult, múzeumok közötti táncverseny (ilyen is van!) idei kiírását. Tette ezt úgy, hogy

a múzeum elsőként pályázott Magyarországról, illetve Kelet- és Közép-Európából.herman1

A verseny kifejezetten kemény volt, hiszen olyan ellenfeleket, intézményeket kellett legyőzni, amelyek milliós világvárosokban, kontinensnyi országokban működnek. A végső összecsapásban egy amerikai, kanadai és egy ausztrál intézménnyel szemben diadalmaskodtak.

A versenyhátrányt végül sikerült szívmelengető összefogással ledolgozni. A Herman Ottó Múzeum munkatársai folyamatosan kapták a visszajelzéseket a múzeumi kollégáktól az ország minden pontjáról, iskolai osztályoktól, baráti társaságoktól, céges alkalmazottaktól, hogy szavaztak, és mindenkit erre biztattak a környezetükben.

hirdetés

A végeredmény pedig lenyűgöző lett. A miskolci videó az összes leadott szavazat - 181 617 - 56 százalékát, egészen pontosan 100 815 voksot szerzett meg.

Ezzel sikerült túlszárnyalni a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum teljesítményét.

Ők egy évvel ezelőtt 79 ezer szavazattal szerezték meg az első helyet.

Íme a győztes videó:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk