/sikersztorik/videok-alapjan-tanult-meg-robotokat-kesziteni-most-muvegtagokat-gyart-raszoruloknak/
hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Videók alapján tanult meg robotokat készíteni, most művégtagokat gyárt rászorulóknak

Az amerikai férfit felháborította, milyen drágán és nehezen lehet megfelelő protézishez jutni, ezért a YouTube-ról szerzett tudását arra használta fel, hogy másokon segítsen.
hirdetés

YouTube-videókból leste el a robotika fortélyait az a férfi, aki most már abból él, hogy 3D-s művégtagokat készít a rászorulóknak megfizethető áron.

Easton LaChappelle már kiskora óta rajongott a robotokért, és mindig is érdekelte, hogy működnek ezek a szerkezetek. Kíváncsisága késztette arra, hogy többet tudjon meg a robotikáról.

A YouTube-ot hívta segítségül, videókból tanulta meg mindent az elektronikáról, a szoftverekről és a szenzorokról.

Ez végül annyira bejött neki, hogy egy saját eszközével ott lehetett a White House Science Fair nevű kiállításon. Ezt még Barack Obama hívta életre az elnöksége alatt azzal a céllal, hogy a tehetséges amerikai diákok bemutathassák saját találmányaikat, ötleteiket, projektjeiket a tudomány, a technológia, a gépészet és a matematika területén. A férfi ezen a rendezvényen találkozott egy fiatal lánnyal, akinek műkarja volt. Easton szerint elég "régiesen" nézett ki a protézis, és meglepődött, amikor kiderült, hogy mégis 80 ezer dollárba (23, 7 millió forint) került.

"Ekkor döntöttem el, hogy annak szentelem az életemet, hogy megfizethető protéziseket gyártsak és olyan technológiát dolgozzak ki, amely nagy hatással lehet valaki életére. Több mint 40 millió amputáción átesett ember él, és csak alig 5 százalékuknak van lehetősége protézisre. Ez elfogadhatatlan volt számomra, ezért is akartam tenni valamit ellene"

hirdetés

- mondta Easton a GNN-nek.

Miután kifejlesztett egy működő prototípust, megalapította Unlimited Tomorrow nevű cégét, amely megfizethető árú, 3D-nyomtatással készült művégtagokkal foglalkozik. Alig 30 nap alatt több mint 1,5 millió dollárt (466 millió forint) sikerült összegyűjteniük, hogy kiadják első saját terméküket. A TrueLimb nevű protézis személyre szabható, a használója bőrének tónusához, az alakjához és a méreteihez illeszkedik.

"A YouTube segítségével sikerült a szenvedélyemet a munkámmá tenni, amellyel jobbá tehetem mások életét"

- összegezte inspiráló történetét Easton LaChappelle.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk