hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Valóra vált a magyar lány álma: kutyaszánon juthat el az Északi-sarkra!

Fischl Ágnes nem kapott elég szavazatot és a zsűri sem választotta be a versenyzők közé, mégis ott lehet élete legnagyobb kalandján.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. december 24.

hirdetés

A Fjällräven Polar nevű kutyaszánhajtó versenyre kétféleképpen lehet kijutni: vagy a közönségszavazatok, vagy a zsűri döntése alapján. Fischl Ágnesnek egyik sem jött össze, így nem került be a 20 fős nemzetközi mezőnybe. Azonban tovább küzdött álmának megvalósításáért, és végül sikerrel járt.

A lány a bumm.sk oldalnak mesélt arról, milyen fordulatos módon alakult így a dolog. Nemrég megkereste őt Drahos István, aki Magyarországon az elsők között kezdett kutyaszánhajtással foglalkozni. Jelenleg Észak-Norvégiában dolgozik túravezetőként saját kutyáival. 1993 óta indul hazai és nemzetközi futamokon, 2009 óta pedig hosszú távú versenyeken is részt vesz.

A férfi idén úgy döntött, lehetőséget ad egy olyan magyar résztvevőnek, akinek nem sikerült bekerülni a 20 fős nemzetközi csapatba. Végül Ágnesre esett a választása.

"Az elmúlt néhány napban kicsit valószínűtlennek tűnt az egész. Tele voltam kérdésekkel és izgatottsággal. Gondolatban már nagyon messze, a Signaldalen völgyben jártam. Nehezen tudtam koncentrálni a napi feladataimra, de azt hiszem, ez nem is olyan meglepő"

- mondta a lány a portál kérdésére, hozzátéve: aludni azóta már tud, de az izgatottsága valószínűleg nem fog alábbhagyni az elkövetkezendő hónapokban.

hirdetés

Keményen fog edzeni, annál is inkább, mivel jövő nyáron élete első triatlonját is szeretné teljesíteni, amire a téli időszakban tud felkészülni. Emellett az a terve, hogy minél tájékozottabbá váljon magával a vidékkel, a helyi kultúrával, a szánhajtással és a kutyákkal kapcsolatban.

Azt egyelőre még nem tudja, pontosan mikor indul útnak, de Istvánnal folyamatosan tartják a kapcsolatot. Március végét, április legelejét a valószínű időpont, hamarosan közelebbről is eldől.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk