hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Új közösségi házat nyitott a Csányi Alapítvány Mohácson

A közösségi ház azoknak a nehéz helyzetű, tehetséges fiataloknak ad lehetőséget a diploma megszerzésére, akiknek erre egyébként csak korlátozott esélyük lenne.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 02.

hirdetés

Az idén 12 éves Csányi Alapítvány hatodik Mohácsi Közösségi Házát április 25-én vehették birtokba a gyerekek. Az alapítvány az épületben oktató és fejlesztő programokat szervez a településen és környékén élő támogatott diákoknak.

Az új közösségi házban négy külön terem, egy színes közösségi tér és egy 17 főre berendezett számítógépterem várja a tanulókat. A tágas kertben egy elkerített focipálya is helyet kapott, ahol a gyermekek kedvükre sportolhatnak.

Csányi Alapítvány Életút Programja

A Dr. Csányi Sándor által még 2005-ben életre hívott Csányi Alapítvány Életút Programja általános iskola ötödikes osztályától a legmagasabb végzettség megszerzéséig támogatja a nehezebb helyzetben élő gyermekek oktatását és nevelését.

Európában egyedülálló módon 12-14 éven keresztül segítik őket mentorok, pedagógusok, hogy kibontakoztathassák tehetségüket. Az Életút Program hosszú távú célja, ahogy azt a neve is mutatja, hogy elősegítse az esélyegyenlőséget és a társadalmi mobilitást, és hogy összetartó közösségeket alakítson ki. Az idei évtől 380 gyermek és családja kap támogatást a programon keresztül.

csanyialap_mohacs__007
csanyialap_mohacs__002

Az Alapítvány munkatársai még idén 30 további fiatalt vonnak be a programba - ezzel országosan 380 diákot támogatnak. Az intézmény 2014 nyarán két mentorral és harminc gyermekkel – átmeneti jelleggel – a Mohácsi Ifjúsági Centrum épületében kezdett működni. Majd az Alapítvány 2016 tavaszán további 16 helyi tehetséges diákra terjesztette ki a programot.

hirdetés

Azóta három mentor összesen 46 gyermek életútját egyengeti Mohácson.

Jelenleg 31 hetedikes és 15 ötödikes alkotja a közösséget, akik a mohácsi és a bólyi járás 20 településének 16 iskolájából érkeznek a foglalkozásokra.csanyi_eletut_nap_2017__008csanyi_eletut_nap_2017__010csanyi_eletut_nap_2017__012

További információkat a Csányi Alapítványról hivatalos oldalukon és Facebook oldalukon találtok.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk