hirdetés

SIKERSZTORIK
A Rovatból
hirdetés

Trükkös magyar találmány vethet véget az apróval való bénázásnak

Ugye milyen idegesítő, amikor káosz van a pénztárcádban? Ezzel az eszközzel pofonegyszerű lesz a fizetés a pénztárnál!
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. május 05.

hirdetés

"Lesz hetvenöt?" - kérdi a kasszás fizetéskor, neked pedig halvány lila gőzöd sincs arról, hogy lesz-e. Végül összekaparsz egy ötvenest, egy tízforintost, két ötforintost, de a harmadik ötös PONT hiányzik. Ugye milyen frusztráló helyzet?

Ennek a leküzdésére készült egy zseniális magyar találmány is, amely képes teljesen megreformálni a pénztárcánkban uralkodó káoszt: adott egy nem túl elegáns, de annál hasznosabb műanyag bigyó, amelyen aprópénz méretű kivágások vannak. Ezeket a lyukakat fel lehet tölteni érmékkel, az aprótartó pedig stabilan "befogja" őket. Majd a kis műanyag kütyü másik végét megnyomva egyszerűen kipattannak belőle.

Az aprótartót meg lehet vásárolni Lollypop Factory nevű butikban és a Szia+ dizájnerüzletben, hivatalos neve és Facebook-oldala viszont egyelőre nincsen.

Az Index információi szerint a tárggyal néhány éve találkozott képzőművészetis hallgató, Kovács Kristóf és Demeter Dávid, és mivel meglátták az innovációt és a piaci igényt egy ilyen termékben, elkezdtek komolyabban foglalkozni az ötlettel. Végül megtalálták az eredeti tervezőt, Laczkó Bálintot. Ő maga nem gondolta annyira fontosnak találmányát, amelyet édesapja miskolci családi fröccsöntő vállalkozásában készített, de Kristóf és Dávid közreműködésével immár a vidéki garázsból feljutott a tárca a fővárosi közönséghez is.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk