hirdetés

A Rovatból
hirdetés

Telt házas vetítésekkel fut Mészáros Márta új filmje, már közel 14 ezren látták

Pénteken a Cinema City Filmünnepen közönségtalálkozó is lesz Törőcsik Franciskával.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2017. október 25.

hirdetés

Nagy érdeklődés övezi Mészáros Márta új filmjét, a Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska főszereplésével készült Aurora Borealis – Északi fényt. Az október 19-i bemutató utáni öt napban országosan

13 721 néző váltott rá jegyet, több előadásra pedig már előre megvették az összes jegyet.

Amellett, hogy a nézői visszajelzések fantasztikusak, a kritikusok is szerették a filmet: többek között mi is elismerően írtunk róla.aurora borealis_06_wunderlich_franciska

Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert.

A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

hirdetés

A főszereplők - Törőcsik Mari, Tóth Ildikó és Törőcsik Franciska - mellett többek között Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő, Bereczki Zoltán, valamint Mészáros Márta állandó szereplői, Monori Lili és Czinkóczi Zsuzsa is feltűnnek a filmben.

A forgatókönyvet Mészáros Márta, Pataki Éva és Jancsó Zoltán közösen jegyzik. A film operatőre a híres Sobocinski operatőr-dinasztia legfiatalabb tagja, Piotr Sobociński Jr.. Az Aurora Borealis – Északi fény a Filmteam gyártásában készült, producere Major István, társproducere Gül Togay. A film forgalmazója a Vertigo Média.

Október 27-én, pénteken a Cinema City Filmünnepen a székesfehérvári Cinema City Alba moziban a 18 órai vetítés után a közönség találkozhat a film egyik főszereplőnőjével, Tóth Ildikóval; a budapesti Cinema City Arénában pedig a 19 órai vetítés után Törőcsik Franciskával.

A film előzetese:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk